Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Müşaviri Hikmet Hacıyev Haber Global'e konuştu

Azerbaycan Bakü

Kafkasya'nın Davos'u olarak anılan 10.Küresel Bakü Forumu, 2. gün panelleriyle devam etti. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Müşaviri Hikmet Hacıyev, forumun 10 yılda kazandığı başarıyı Haber Global'e anlattı.

Küresel Bakü Forumu, 2013'ten bu yana Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in himayesinde ve Nizami Gencevi Uluslararası Merkezi tarafından düzenleniyor. Forum, aradan geçen 10 yılda, başarısını kanıtlayarak "Kafkasya'nın Davos'u" olarak anılmaya başlandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Küresel Bakü Forumu'nun önemini ve benzerlerinden farklarını Haber Global'e anlattı.

Hacıyev, "Dünyada Davos (Forumu) konsepti var. Orada ekonomik problemler tartışılıyor. Münih Güvenlik Konferansı'nda daha çok Avrupa-Atlantik kapsamındaki güvenlik meseleleri müzakere ediliyor. Burada ise yalnızca ekonomik, toplumsal problemlere ya da güvenlik sorunlarına değil bütün meselelere çok ayrıntılı bir bakış açısı hayata geçiriliyor. Çünkü bu problemler birbirleriyle bağlantılı. Bir de sadece forum olmaktan ibaret değil. Burada müzakere edilen meseleler tavsiyelere çevriliyor, ve tavsiyeler uluslararası topluma takdim ediliyor." ifadelerini kullandı.

9 Mart'ta başlayan 10. Küresel Bakü Forumu, üçüncü gün oturumlarıyla sona erecek.

 

Kaynak: Haber Global TV

kafkasya davos