Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu kabul etti

İlham Aliyev Azerbaycan

Resmi ziyaret amacıyla Bakü'ye giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Aliyev, Karabağ sorununda gösterdiği destek için Türkiye hükümetine, halkına ve Türk gazetecilere teşekkür etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gitti. Çavuşoğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. 

Aliyev, görüşmede Karabağ sorununda gösterdiği destek için Türkiye hükümetine ve halkına şükranlarını sundu. Ermenistan'ın işlediği savaş suçlarının dünyaya Türk gazeteciler tarafından duyrulduğuna dikkat çekti.

Aliyev, "Türkiye ile birliğimiz sözde değil, özdedir ve bunu bütün dünya biliyor" ifadesini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu ise Azerbaycan'ın sahadaki başarılarını kutladı, “Tüm dünya Türkün gücünü gördü, inşallah öz topraklarınızı geri alacaksınız" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev,  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu kabul etti - Resim : 1

Çavuşoğlu, Bakü'ye gider girmez sosyal medya hesabında açıklama yapmıştı. Çavuşoğlu, paylaşımında şunları söylemişti: "Can Azerbaycan’a güçlü desteğimizi yenilemek, Karabağ’la ilgili son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere bir kez daha Bakü’de, kardeşlerimizin yanındayız."

Çavuşoğlu en son 6 Ekim'de Bakü'yü ziyaret etmiş, mevkidaşı Bayramov ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmüştü.

 

Kaynak: Haber Global TV

İlham Aliyev Azerbaycan