Avrupa ve ABD'de kriz: Havalimanı personel eksikliği kaosa dönüştü

ABD Almanya Avrupa haberler

Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya, Hollanda ve ABD gibi ülkelerdeki havalimanlarında personel sayısındaki yetersizlikten dolayı birçok uçuş iptal edilirken, yolcular uzun bekleme süreleriyle karşı karşıya kalıyor.

Yeni tip koronavirüs salgınının etkilerinin azalmasıyla insanlar seyahat etmeye yeniden başlarken, Avrupa ve ABD'deki havalimanlarında yaşanan personel eksikliği yaz tatili döneminde kaosa neden oluyor.

Salgın döneminde durma noktasına gelmesinin ardından keskin bir toparlanma yaşayan hava yolu sektörü, personel sıkıntısıyla ve grevlerle karşı karşıya bulunuyor.

Avrupa ve ABD'deki havalimanları ve hava yolu şirketleri, yer hizmetleri, güvenlik personeli ve uçuş görevlileri dahil olmak üzere tüm alanlarda ciddi bir personel yetersizliğiyle mücadele ediyor.

Almanya’daki havalimanları ve hava yolu şirketlerinde personel eksikliği nedeniyle haftalardır yaşanan sorunlar uçuş iptalleri ve gecikmelere de neden olurken, Alman hava yolu firması Lufthansa bu durumun 2023 yılına kadar normale dönmesini beklemiyor.

İngiltere'de 10 bin kadar uçuşun iptal edilmesi bekleniyor

Personel eksikliği sonucu yaşanan kaos nedeniyle İngiltere'de de 10 bine kadar uçuşun iptal edilebileceği ve 1,5 milyon yolcunun bu durumdan etkilenebileceği belirtiliyor.

Kaynak: AA

Almanya İngiltere Fransa İspanya Hollanda ABD