Atina'da binlerce sürücü mahsur kalmıştı: Karda yolda kalanlara 2 bin euro ödenecek

yunanistan Dünya haberleri

Binlerce sürücünün dün kar nedeniyle yolda mahsur kaldığı Atina’da otoyolu işleten şirket özür diledi, mahsur kalan her araca 2 bin euro tazminat ödeneceğini açıkladı.

Pazartesi günü bir kar fırtınasının Yunanistan'ın başkenti Atina ve bölgedeki adaları vurması nedeniyle çevre yolu olan Attiki Odos'ta yüzlerce sürücü gece boyunca mahsur kaldı.

Ordu, İtfaiye ve polisin yanı sıra Kızılhaç ve bazı gönüllü dernekler, dondurucu soğuklarda Attiki Odos Otoyolu'nda saatlerce mahsur kalan 5 bin sürücüye yardım etmek için seferber oldu. Tüm gece süren yardım operasyonlarında subaylar, polisler ve gönüllüler tarafından şoförlere yiyecek, su ve battaniye dağıtıldı. Bazı sürücülerin arabalarında 20 saatten fazla mahsur kaldığı belirtildi. 

Kötü hava koşulları Yunanistan’da da yaşamı felç edince muhalefet partileri gerekli önlemlerin zamanında alınmadığı gerekçesiyle hükümete karşı sert açıklamalar yaptı.

Halkın tepkilerinin yükselmesi ve muhalefet partilerinin hükümeti suçlayan açıklamaları karşısında Atina’da ana arterleri inşa eden ve işletme hakkına sahip olan "Attiki Ulaşım  Şirketi" halktan özür diledi ve yollarda mahsur kalan her araca 2 bin euro tazminat ödeneceğini açıkladı.

 

Kaynak: Reuters

atina