Yunanistan'ı kar fırtınası vurdu! Ordu yardıma çağrıldı

yunanistan Dünya haberleri

İstanbul'daki yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerden, Yunanistan’da da kar fırtınası yolları kapattı. Onlarca kent ve kasabanın kar ve tipi nedeniyle karayolu bağlantısı kesildi, ordu yardıma çağrıldı.

Yunanistan'ı Elpis adı verilen kötü hava koşulları vurmaya başladı. Başkent Atina'yı çevre yollara bağlayan Attiki otobanında ulaşım, yoğun kar yağışı nedeniyle aksarken, yolda kalan araçlarda mahsur kalan ve evlerine ulaşamayan vatandaşlar bölgedeki otellere yerleştirildi.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, yaklaşık 55 kilometrelik otobanda mahsur kalanların kurtarılması için ordu yardıma çağrıldı. Kar fırtınası nedeniyle bazı bölgelerde de elektrik kesintisi yaşandığı ifade edildi.

 

İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Christos Stilyanidis yaptığı açıklamada, kar fırtınasının önümüzdeki saatlerde daha da kötüleşeceğini vurgulayarak, Attika Odos Otoyolu’nun saatlerce kapalı kalmasından sorumlu olanların cezalandırılmasını istedi.

Stilyanidis, başkent Atina'nın da bulunduğu Attiki Bölgesi, Viotiya, Eğriboz Adası, Oniki Adalar ve Girit'in de dahil olduğu birçok ada ve bölgede, 25 Ocak Salı günü kamu sektörü için "genel tatil" ilan edildiğini bildirdi.

Bu bölgelerde, toplu ulaşım araçlarının da sadece hava koşullarının elverdiği bölgelerde hizmet vereceğini aktaran Stilyanidis, market, eczane, sağlık kuruluşları ve benzinlikler dışında özel sektörün de hizmet vermeyeceğini duyurdu.

Hükümet sözcüsü Yiannis Economou yaptığı açıklamada, Attika’daki kar yağışının yoğunlaşacağı ve yarında devam edeceğini belirterek, kötü hava koşullarının yol açtığı sorunların çözümü için gerektiğinde yerel yönetimlerle iş birliği içinde müdahale edebilmek için devlet mekanizmasının tam olarak devreye girdiğini ifade etti.

Kaynak: Haber Global TV

Yunanistan kar fırtınası