Aliyev'den Türkiye ve Pakistan vurgusu: "Zaferimizi Türkiye ve Pakistan bayraklarıyla kutladık"

Haber Merkezi
Azerbaycan Pakistan İlham Aliyev Dünya haberleri

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Pakistan'da Başbakan Şahbaz Şerif'le bir araya geldi. Aliyev Azerbaycan, Türkiye ve Pakistan'ın dostluğunu, "2. Karabağ Zaferi'ni kutlarken Azerbaycan'ın elinde Pakistan ve Türkiye bayrakları vardı" sözleriyle özetledi.

Azerbaycan, Türkiye ve Pakistan... Birbiriyle dost ve kardeş 3 ülke. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de bu dostluğu bir kez daha hatırlattı. Pakistan ziyareti kapsamında başkent İslamabad'ta başbakan Şahbaz Şerif'le ile bir araya gelen Aliyev, düzenlenen basın toplantısında 3 ülkenin yakın ilişkilerine değindi, "Tüm Azerbaycan halkı çok iyi biliyor ki işgal sırasında Pakistan her zaman yanımızda olan ülkelerden biriydi. Pakistan, işgal nedeniyle Ermenistan'la diplomatik ilişki kuramayan bir ülke. Pakistan ve Türkiye, Karabağ konusunda Azerbaycan'ı her zaman destekleyen ülkeler. Azerbaycan'ın bu iki ülkeyle eşsiz bir ilişkisi var" dedi.

Aliyev, Pakistan'ın Hindistan arasındaki Keşmir sorununa da değindi. Bu konuda Azerbaycan'ın Pakistan'ın yanında olduğunu bir kez daha yineledi. İlham Aliyev, "BM Güvenlik Konseyi kararları sorunun nasıl çözülmesi gerektiğini açıkça belirtiyor. Ancak maalesef BM Güvenlik Konseyi kararlarının uygulama mekanizmaları yok. Ancak kardeş ve dost olarak siz Keşmirli kardeşlerimizin her zaman yanında olacağız, uluslararası hukukun ve adaletin yanında yer alacağız" şeklinde konuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Azerbaycan ve Pakistan her türlü uluslararası meselede birbirini desteklediğini ifade etti.