Aliyev: Fransa koloniyel geçmişi ve soykırım suçları nedeniyle özür dilemeli

Azerbaycan İlham Aliyev

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü'deki Bağlantısızlar Hareketi Toplantısı'ndaki konuşmasında, "Fransa koloniyel geçmişi ve soykırım suçları nedeniyle özür dilemeli" dedi. Aliyev, "Azerbaycan, Ermenistan'ın faaliyetleri yüzünden dünyanın en mayınlı ülkelerinden biri" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü'deki Bağlantısızlar Hareketi Toplantısı'nda konuştu.

Aliyev, "Fransa, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde Ermeni ayrılıkçılığını destekliyor. Fransa koloniyel geçmişi ve soykırım suçları nedeniyle özür dilemeli. Hollanda bunu yaptı, koloniyel geçmişi ve kölecilik faaliyetleri yüzünden özür diledi, Fransa'yı da aynısını yapmaya çağırıyoruz. Cezayir kökenli Nahel'in öldürülmesi Fransa'daki ırkçılık ve ayrımcılığın yeni bir örneğidir. Fransa başkalarına ders vermek yerine kendi ülkesinde alarm veren sorunlara odaklanmalı. Fransa, neo-sömürgeciliği hala sürdüren ülkelerden biridir" dedi.

"ERMENİSTAN YÜZÜNDEN EN MAYINLI ÜLKELERDEN BİRİYİZ"

Ermenistan'la ilgili olarak Aliyev, "Azerbaycan, Ermenistan'ın faaliyetleri yüzünden dünyanın en mayınlı ülkelerinden biri. Ermenistan mayın üretimi yapmaya ve bunları Karabağ topraklarına sızdırmaya devam etti. Ermenistan, Karabağ'ı Azerbaycan toprağı olarak kabul etmesine rağmen böylede hala askerlerini tutuyor. Ermeni askerleri ve paramiliter güçleri Karabağ'dan çekilmeli" diye konuştu. 

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Fransa İlham Aliyev Bakü Bağlantısızlar Hareketi