Aliyev: Düşman önümüzde diz çöktü

İlham Aliyev Azerbaycan

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Yeni bir savaşa ihtiyacımız yok. İstediğimizi başardık, uluslararası hukuku yeniden tesis ettik, tarihi adaleti yeniden tesis ettik, ulusal onurumuzu yeniden tesis ettik ve düşmana yerini gösterdik. Düşman önümüzde diz çöktü" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ Zaferi'nin 3 yıl dönümünde açıklamalarda bulundu. "Üç yıl önce Karabağ'ın tacı olan Şuşa şehri işgalcilerden kurtarıldı" diyen Aliyev, şöyle devam etti:

"Bir gün sonra düşman ordusu teslim oldu ve beyaz bayrağı kaldırdı. Böylece İkinci Karabağ Savaşı Azerbaycan devletinin tam zaferiyle sonuçlandı. Bu tarihi bir olaydır. Emek ve çalışmalarımızla bu kutsal günü her gün, her saat daha da yakınlaştırdık.

Beş yıl önce, Eylül 2018'de Bakü'nün Azadlık Meydanı'nda düzenlenen askeri geçit töreninde konuştuğumda, işgal altındaki tüm topraklarda Azerbaycan bayrağının göndere çekileceğini söylediğimi hatırlıyorum ve o gün geldi.

Yeni bir savaşa ihtiyacımız yok. İstediğimizi başardık, uluslararası hukuku yeniden tesis ettik, tarihi adaleti yeniden tesis ettik, ulusal onurumuzu yeniden tesis ettik ve düşmana yerini gösterdik. Düşman önümüzde diz çöktü.

15 Ekim'de Ağdere, Hocavend, Hocalı ve Hankendi'de Azerbaycan bayrağını göndere çektim. Benim için, sizin için, Azerbaycan halkı için bundan daha büyük bir mutluluk olamaz. Güçlü siyasi irade, bağımsız bir dış politika yürütmeyi ve iç politika yürütmeyi ve kimsenin işimize karışmasına izin vermemeyi mümkün kıldı.

Şuşa Zaferi'nden sonra düşman neredeyse teslim olmaya hazırdı ve bir gün sonra teslim olma senedini imzaladı ve biz savaşı durdurduk. O dönemde Silahlı Kuvvetlerimiz Hankendi'ye sadece bir adım uzaklıktaydı. O dönemde savaşı durdurmak bizim bilinçli tercihimizdi ve bugün Hankendi'nin merkez meydanında askeri geçit töreni düzenlememiz bunun ne kadar doğru ve akıllıca olduğunu bir kez daha gösteriyor.

O zamanlar Azerbaycan bayrağının burada, Hankendi şehrinde göndere çekileceği günün geleceğinden hiç şüphem yoktu."

 

Kaynak: Haber Global TV