AK Parti Hatay Belediye Başkan Adayı Öntürk: "Milletimizi bir bütün olarak bir araya getirip şehri ayağa kaldıracağız"

Haber Global TV
Deprem Hatay Gündem haberleri
AK Parti Hatay Belediye Başkan Adayı Öntürk: "Milletimizi bir bütün olarak bir araya getirip şehri ayağa kaldıracağız"

 Buket Aydın Yüz Yüze Deprem Özel’de, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk soruları yanıtladı. Öntürk, yerel seçime dair ""Milletimizi bir bütün olarak bir araya getirip şehri ayağa kaldıracağız" açıklamasında bulundu.

 Buket Aydın Yüz Yüze Deprem Özel’de, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk soruları yanıtladı.

AK PARTİ HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÖNTÜRK

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk'ün açıklamalarından satır başları:

-Burası bir açık müze aslında, zemin problemi var. Tarihe uygun bir proje çiziliyor. İnşallah, açık hava müzesi yapacağız. Öyle titiz çalışıldı ki taşlar tek tek numaralandırılarak kenara çekildi. Aslına uygun bir şekilde yeniden inşa edilecek

-Esnafımızla ilgili 6900'e kadar iş yeri teslim edildi. İnşallah, 1 Nisan itibariyle esnaflarımızın yerlerini biz başlatıp teslim edeceğiz. Şu an korkunç bir inşaat var, çok ciddi bir çalışma var. Deprem bölgelerinin tamamında ücretler arttı. Müteahhit firmalar eleman bulmakta ve fiyat yönünde anlaşmakta sıkıntı çekiyorlar.

-Hatayımız'ı eskisinden daha dayanıklı bir şekilde tüm renklerimizle ayağa kaldırmaktır. Halinden otogarına kadar kadınlarımızın ve çocuklarımızın zaman geçireceği alanlar gibi çalışmalarımız var. Çevreye karşı hassasiyetin olmadığı büyük bir köy görünümünde ama tarihi çok güzel, rehabilite ederek şehri ayağa kaldıracağız.

-Depremin ilk gününden beri Sayın Cumhurbaşkanımız, çok ciddi destekler yapılıyor. Samandağ'a AFAD üzerinden altyapı yaptık. Ben o zaman İl Başkanı'ydım. Devlet Su İşlerimiz ciddi yatırım yapıyor. Hatay kadim bir şehir, merkezi bütçeden yatırım artarak devam edecek. Hataylı, Hatay'ını çok sever. 

-Zemin etüdü yapılıp temelini attığımız binanın teslimi 6-7 ay sürüyor. Temel atması kolay değil, elinizi nereye atsanız tarih çıkıyor. Bunlar zaman alıyor. Temeller şu an atıldı, 6-7 ay sonra binaların bittiğini göreceğiz. Biz de belediye olarak katkılarımızla şehrimizi çok daha güzel bir hale getireceğiz.

-Kentsel dönüşümdeki mesele rezerv alanlarımızdaki gibi değil. Dışarıdan hiç kimseyi getirmiyoruz ve kabul etmiyoruz. Aynı vatandaşlarımıza teslim edilecek. Bunlar yapılmalıydı. Keşke yapılmış olsaydı. Bugün daha az kayıp olurdu. Hemşerilerimizin rızasını alarak yapacağız.

-Bugün adayım, zaten biz halkımızla iç içeyiz. Problemlerinin tamamı ile uğraşıyoruz. Çabalıyoruz. Bugün sorunlarımız konutlarımız, hızla çözüp gidiyoruz. Böyle bir şehirde sorunlar biter mi? Bitmez. Elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımızın arasında yürürken bir kez daha sorumluluğumu gördüm. Vatandaşlarımızla ayağa kaldıracağız.

-Bizim CHP adayı ile ilgili yorum yapmamız doğru değil. Projelerimizi gerçekleştirişimizi vatandaşımız biliyor. Yuvasına kavuşmak istiyor. Onu bizde görüyor. Derdimiz milletimize hizmet etmek oldu. Hatay'ın seçimi normal bir seçim değil. Çok özel bir seçim, şehri ayağa kaldırmak için seçiliyoruz. Seçimi alma konusunda hiçbir tereddütüm yok. Milletimizi bir bütün olarak bir araya getirip şehri ayağa kaldıracağız. Hatay önemli bir ihracat merkezi, bunun marka değerini artırmamız lazım. Havucumuz, maydonozumuz, zeytinimiz var. Kooperatifleşmeyi destekliyoruz. Önem vereceğiz. 

-Polonya'dan ve Bosna'dan gelenleri görmüştüm. Enkaz kaldırmaya gelmişlerdi. Allah razı olsun. Kardeşimin kayınbiraderinin oğlunu bacağını kırarak çıkarmak beni üzmüştü. Bir daha yaşanmasın. Allah yaşatmasın. Allah'ın izni ile mücadelemizi edeceğiz. Daha iyi olacak.

-Deprem büyük bir felaket, biz bu depremi unutmayacağız. Unutturmayacağız. Şehrimizi tüm renklerimizle bitireceğiz. Şehirlerine sahip çıksınlar. Nelerin altından kalkmış atalarımız, biz de kalkacağız.

 AK PARTİ HATAY MİLLETVEKİLİ YAYMAN

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, şu ifadeleri kullandı:

 -Hatay Türkiye'nin açıkhava müzesi, gastronomi şehri, barışının ve kardeşliğinin başkentidir. Bu deprem bir sene sonunda sözün bittiği noktadayız. O kadar çok acı, göz yaşı, keder birikti ki gerçekten sözün bittiği yerdeyiz. Çok büyük bir acı halindeyiz. 

-Mehmet Öntürk Bey'e başarılar diliyorum. İnşallah, Cumhur İttifakı olarak Hatay'da ipi göğüsleyeceğiz. Bütün Türkiye gördü ki 6 bin kişi 1 kişiyi yuhaladı. İnsanlar zaten meydanlarda bunları söylediler. Artık Cumhur İttifakı ile buluşma zamanı, insanlar Hatay'a artık ittifakın eli değsin istediklerini bize söylüyorlar. Biz "seçimi kazandık" demiyoruz. Çalınmadık kapı bırakmayacağız, ev ödevlerimizi yapacağız. CHP'nin tarihsel bir kodu var. Ulusal iktidarı değil, parti iktidarını değiştirmektir. Bizim gündemimizde değil, biz kendi programımızı dikkate alırız. Lütfü Savaş protestolara uğrarken vatandaşlarımız bize duygularını dile getiriyordu. Bu iki fotoğraf fazla söze gerek bırakmıyor. 

-İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da merkezi bütçeden paylar ayrılmaktadır. Depremden sonra Hatay'da biz 3 tane büyük hastane açtık. Defne'de oyumuz yüzde 5, bu CHP'nin anlayışıdır. Asla oy motivasyonu üzerinden bir anlayışımız yoktur. Depremden sonra Avanos tünelimiz var. Sadece bu proje ile ikisinin toplamı 60 milyar TL gibidir. Antakya'nın içme suyunu depremden sonra biz yaptık. Seçimler olur. Parti rozetimizi bir kenara bırakırız. Milletimiz 31 Mart'ta farkı görecek. Ankara'yı, İstanbul'u, Hatay'ı Cumhur ittifakı kazanacak.

-Ben de Hataylıyım. Depremzedeyim en nihayetinde, 6 Şubat depremi aslında bize bir kez daha depremin Türkiye için ulusal güvenlik meselesi olduğunu gösterdi. İyilik, adı üstünde iyiliktir. Karşılık beklenerek yapılmaz. Sağ elinizin yaptığını sol eliniz bilmez anlayışı vardır. 31 Mart'ta muhalefetteki dağınıklığa milletin tepki göstereceğini düşünüyorum. Kazanma umudu dahi olmayan bir muhalefet var.

-Allah bu millete ve hiç kimseye bu acıyı yaşatmasın. 90 saniyede biz bir depremi yaşamadık, kıyameti yaşadık. Hatay'da yapılması gereken toplam konut sayısı 220 bin, ne kadarı bitti? Cumhurbaşkanımız 8 binini teslim etti. Kalıcı konut ve işyerine ihtiyacımız var. Altyapının yenilenmesine ihtiyacımız var. İletişim ile ilgili sorunlarımız var. En büyük sorunumuz ben dahil psikoloğa ihtiyacımız var. 200 metrelik evlerden insanlar 20 metrelik konteynırlarda yaşamaya başladılar. Hep beraber çok ciddi bir anksiyete sorunu yaşıyoruz. Galaksinin en büyük depremiydi. Geçen sene bugün çadır en değerli şeydi. Çadırlar teslim edilmeye başlandı ama insanlar enkazları bırakmak istemiyorlardı, cenazelerini almak istiyorlardı. Çadırlara yerleştirdiğimiz insanları konteynırlara yerleştirmeye başladık. İnsanlar başlarını sokacak dam buldular. Hatay'ın ve depremin unutulmaması en önemli taleplerimizin başında gelir.

-Volkan Hocam, Allah razı olsun senden. Bu şehir seninle gurur duyuyor. Hatayspor'u ligde tutmak için canla başla çalışıyorsun. Bizi deprem psikolojisinden uzaklaştıran işlerden bir tanesi Hatayspor, iyi ki var. İyi ki Volkan Hocamın bilge kişiliği var. Bu şartlarda bu takım üstün bir mücadele ortaya koyuyor. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Hatayspor'u takip etmek deprem psikolojisinden çıkmamıza vesile oluyor.