ABD'den Türkiye ile Rusya arasındaki ruble anlaşmasına dair açıklama

Dünya haberleri ABD Rusya Ukrayna Türkiye
ABD'den Türkiye ile Rusya arasındaki ruble anlaşmasına dair açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Soçi'de yaptığı görüşme ve başta ruble kararı olmak üzere yeni ekonomik anlaşmalara ilişkin açıklama yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin Rusya'nın saldırganlığı karşısında Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne güçlü desteğini ifade ettiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya'nın eylemini 'kabul edilemez' olarak nitelendirdiğini hatırlatmak istiyoruz" dendi.

RUBLE ANLAŞMASINA DAİR AÇIKLAMA: TÜRKİYE RUS VARLIKLARINA GÜVENLİ LİMAN OLMAMALI

Türkiye'yi yasadışı Rus varlıkları veya işlemleri için güvenli bir liman haline gelmemeye çağırdıklarını belirten ABD Dışişleri Bakanlığı, "Verileri dikkatle izliyoruz ve şu ana kadar Türkiye'de yasadışı Rus parası olduğuna dair bir kanıt yok gibi görünüyor" dedi.

"Müttefikleri, Rusya'ya olan enerji bağımlılığını azaltmak için enerji kaynaklarını çeşitlendirmeye yönelik adımlar atmaya teşvik etmeye devam ediyoruz" diyen ABD Dışişleri Bakanlığı, uzun vadede enerji güvenliğini artırma çabalarına yardımcı olmak için Türkiye ile birlikte çalıştıklarını da ifade etti.

Kaynak: Haber Global TV

ABD Dışişleri Bakanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Soçi