ABD'de polisin arama yapmak istediği evde patlama

Dünya haberleri ABD

ABD'ni başkenti Washington DC yakınlarındaki bir evde patlama meydana geldi.

Yetkililer, polisin bir arama emrini yerine getirdiği sırada Washington DC'nin bir banliyösünde meydana gelen büyük bir patlamanın en az bir evi yok ettiğini söylediler,

BBC'nin haberine göre, başkente birkaç kilometre uzaklıktaki Arlington'daki patlamadan önce polis, memurlar içeri girmeye çalışırken evin içinden birinin ateş ettiğini bildirdi. 

Polis daha önce yaptığı açıklamada Pazartesi gecesi bir evden işaret fişeği atıldığına dair ihbar aldıklarını belirtmişti.

Olay yerindeki memurlar sadece hafif yaralanmalar olduğunu bildirdi. Ancak şüphelinin yaralanıp yaralanmadığı ya da yakalanıp yakalanmadığı belli değil.

Çevredeki bazı bölge sakinleri sosyal medyada evlerinin sallandığını hissettiklerini söyledi.

Olay yerindeki memurlar sadece hafif yaralanmalar olduğunu bildirdi. İtfaiye yangını söndürdü.

Arlington polisi, sosyal medya platformu X'te şu paylaşımı yaptı: "Memurlar konutta bir arama emrini yerine getirmeye çalışırken, şüpheli evin içinde birkaç el ateş etti. Daha sonra konutta bir patlama meydana geldi ve memurlar patlamanın koşullarını araştırmaya devam ediyor."

İnternette yayınlanan bir videoda, patlamanın meydana geldiği sırada özel kuvvetler timine ait bir aracın konuta doğru ilerlediği görülüyor.

Bazı konut sakinleri polis tarafından tahliye edilirken, diğerlerinden evden çıkmamaları söylendi.

 

Kaynak: AA