Hizbullah'tan İsrail'e İHA saldırısı: 4 ölü, çok sayıda yaralı var

AA
İsrail Hizbullah İsrail Lübnan haberleri
Hizbullah'tan İsrail'e İHA saldırısı: 4 ölü, çok sayıda yaralı var

üssü vurduklarını açıkladı. İsrail ordusu, insansız hava aracı (İHA) saldırısında 4 askerin hayatını kaybettiğini, 7'si ağır 58 askerin de yaralandığını duyurdu. Saldırının İsrail'in geçtiğimiz günlerde Beyrut'un merkezinde 22 kişinin ölümüne yol açan saldırılara yanıt olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

Lübnan Hizbullahı, İsrail'in kuzeyindeki Binyamina'yı hedef aldı. İsrail ordusu saldırıda 4 askerinin öldürüldüğünü, 7'sinin ağır 58 askerinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail'in kuzeyindeki Binyamina bölgesine patlayıcı yüklü kamikaze tipi İHA isabet etti.

Hava savunma sistemlerinin hava aracını tespit edemediği, saldırı alarmlarının çalmadığı öğrenildi.

İSRAİL BASINI: İHA'LAR DENİZ ÜZERİNDEN GÖNDERİLDİ

Ölen askerlerin kimliklerinin daha sonra açıklanacağı aktarılan açıklamada, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü vurgulandı.

Öte yandan, İsrail'in Yediot Ahranot gazetesinde, İsrail ordusuna dayandırılan haberde, Hizbullah'ın gönderdiği İHA'nın radardan kayboluncaya kadar takip edildiği belirtildi.

Haberde, Hizbullah'ın 2 İHA'yı deniz üzerinden gönderdiğine işaret edildi.

BEYRUT MİSİLLEMESİ

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, Gazze'deki Filistin halkının direnişiyle dayanışmak, Lübnan ve halkını savunmak, Beyrut'taki Basta ve Nuveyri mahallelerine düzenlenen saldırılara karşılık için Hayfa kentinin güneyindeki Binyamina bölgesinde, İsrail ordusuna bağlı "Glolani Tugayı'nın eğitim üssüne İHA filosuyla" saldırı düzenlendiği ifade edilmişti.

Sosyal medyada, bölgeye çok sayıda ambulans ve helikopterin sevk edildiği görüntüler paylaşıldı.