ABD seçimleri için kovboylar at üstünde oy kullanmaya gitti

abd seçimleri

ABD'de 3 Kasım'daki başkanlık seçimlerinde erken oy kullanma işlemleri devam ederken, Californiya'da Compton Kovboyları isimli grup at üstünde oy kullanmaya gitti.

ABD'de 3 Kasım'da yapılacak olan başkanlık seçimlerinde erken oy verme işlemleri devam ediyor. ABD'nin Californiya eyaletine bağlı Los Angeles County'de bulunan Compton kentinde kendilerine "Compton Kovboyları" diyen 50 kişilik grup, at üstünde oy vermeye gitti. Kovboylar, insanları oy vermeye teşvik etmek ve farkındalık oluşturmak için bu tarz bir eylem yaptıklarını ifade ettiler.

Compton Kovboyları'ndan Randy Savvy, "Bunu yapamayanlar için yapmalıyız" ifadelerini kullandı. Savvy, "Seçmen bastırma konusu gerçek. Birçok farklı sindirme yöntemi, pek çok yanlış bilgi de dahil olmak üzere insanları oy kullanmaktan alıkoyan birçok faktör var" dedi.

Chanel Rhodes ise, "Sistem mükemmel değil, ancak halk olarak dışarı çıkıp fikir beyan etme hakkımız var. Fikirlerimiz gerçekten önemli" dedi.

Grup, oy pusulalarını posta yoluyla göndermek için Compton'ındaki kütüphaneye at üstünde giderek oylarını attılar.

60 MİLYONDAN FAZLA OY KULLANILDI

ABD Seçimler Projesi sitesindeki verilere göre, ABD’de 3 Kasım’da yapılacak olan başkanlık seçimleri için şu ana kadar erken oy verenlerin sayısı 60 milyon 82 bin 857’ye ulaştı.
ABD'de 3 Kasım'da yapılacak olan başkanlık seçimlerine günler kala milyonlarca kişi oyunu kullandı. ABD Seçimler Projesi sitesindeki verilere göre, şu ana kadar erken oy verenlerin sayısı 60 milyon 82 bin 857'ye ulaştı. Bu rakam 2016 seçimlerinde kullanılan toplam oyun neredeyse yarısına denk geliyor. Erken oyların 40 milyon 182 bin 523'ü posta yoluyla kullanılırken, bu sayı erken kullanılan oyların 3'te 2'sinden fazlasına denk geliyor.

Seçimler Projesi sitesi, bazı eyaletlerin posta yoluyla ve şahsen erken kullanılan oylar arasında ayrım yapmadığı konusunda uyardı. Uzmanlar, erken oylamaya olan yoğun ilginin nedenleri arasında ise seçmenlerin Trump ve Joe Biden arasındaki seçim yarışına yoğun ilgi göstermesini ve Covid-19 salgınını gösterdiler.

Başkan Trump posta yolu ile kullanılan oyların güvenli olmadığı iddialarına devam ederken, pek çok seçmen oylarını posta yoluyla kullandıklarında kaybolacağından endişe ediyor. New Jersey'de bir postacı geçtiğimiz günlerde oy pusulalarını çöp kutusuna atmakla suçlanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Başkan Trump'ta Florida'nın West Palm Beach şehrinde bulunan bir kütüphanede oyunu kullanmıştı.

 

Kaynak: İHA

ABD Başkanlık seçimleri 3 Kasım Trump Biden