ABD donanmasında Müslüman ve Yahudi askerlerden 'sakal hakkı' davası

ABD
ABD donanmasında Müslüman ve Yahudi askerlerden 'sakal hakkı' davası

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Deniz Kuvvetleri bünyesinde görev yapan 3 Müslüman ve 1 Yahudi asker sakal bırakabilmek için dava açtı.

Sputniknews tarafından derlenen bilgilere göre, New York'ta Hamodia gazetesi, 3'ü Müslüman 1'i Yahudi olmak üzere toplam 4 askerin sakal hakkı için dava açtığı yazdı. Sakal bırakma konusunda dini özgürlüklerinin ihlal edildiğini iddia eden askerler sakal bırakabilmek için dava açtı. 

SAKALININ ZORLA KESİLECEĞİNİ İDDİA ETTİ

USS Theodore Roosevelt uçak gemisinde görevli Astsubay Edmund Di Liscia, 2018'de tıraş olmamak için geçici bir muafiyet almasına rağmen nisan ayından itibaren bu muafiyetin sonlandırıldığını, ayrıca diğer denizci askerler tarafından "yere yatırılıp sakalının zorla kesileceği" yönünde tehdit aldığını iddia etti.

Davaya dahil olan Müslüman denizcilerden Astsubay Muhammed Shoyeb'in avukatı, Müslüman askerlerin donanmada dini muafiyet alamadıklarını ancak diğer denizcilerin tıbbi gerekçeler göstererek sakal bırakabildiklerini kaydetti.

DİNİ AZINLIKLAR SEÇİM YAPMA POZİSYONUNA DÜŞÜRÜLMEMELİ

Haberde, Kamu Hizmetindeki Müslüman Amerikalılar Derneği Başkanı Ahmad Maaty'nin, "Dini azınlıkların inançları ve kamu hizmeti arasında seçim yapma pozisyonuna düşürülmelerine gerek yoktur." ifadelerine de yer verdi. 

 

Kaynak: Diğer

ABD ABD haberleri ABD donanması