ABD'de 1 milyar dolarlık ikramiye tek kişiye çıktı

ABD
ABD'de 1 milyar dolarlık ikramiye tek kişiye çıktı

ABD piyango tarihinin üçüncü en büyük ikramiyesi olduğunu açıklanan "Mega Millions" piyangosunun 1 milyar 50 milyon dolarlık büyük ikramiyesi Michigan'da satılan bilete isabet ederek, tek kişiye çıktı

ABD'nin önemli piyangolarından Mega Millons, tarihindeki en büyük 3. ikramiyesi olan 1 milyar 50 milyon dolara ulaştı.

Cuma gecesi yapılan çekilişte şanslı rakamlar, "4, 26, 42, 50 ve 60" olarak belirlendi.

Söz konusu ikramiyenin, Michigan'ın Detroit kentinin kenar mahallelerindeki marketten alınan bilete isabet ettiği ortaya çıktı. Kazananın kimliğine ilişkin detaylı bilgi paylaşılmadı. 

Mega Millions, 15 Eylül'den bu yana devrederek 1 milyar 50 milyon doları bulmuş ve tarihindeki en yüksek 3. seviyesine ulaşmıştı.

Mega Million biletleri ABD'nin 44 eyaletinde ve District of Columbia ile Virgin Adaları'nda satılıyor. Büyük ikramiyeyi kazanma ihtimalinin 302 milyonda bir olan çekilişte tek bilet için 2 dolar ödeniyor.

Bununla birlikte, ikramiye kazanan kişi ödülünü tek seferde nakit olarak alırsa, bir kısmını vergi olarak ödemek zorunda. Eğer Michiganlı talihli ödülünü bu şekilde almayı tercih ederse, milyar dolarlık büyük ikramiyenin 739,6 milyon dolarını alacak. 

Mega Millions sözcüsü Carole Bober Gentry, bunun kurum tarihindeki en büyük ikinci ikramiye ve ABD piyango tarihinin üçüncü en büyük ikramiyesi olduğunu açıkladı. 23 Ekim 2018'de Güney Carolina'da bir kişi tarafından kazanılan 1, 537 milyar dolar, hâlâ tek bir biletle verilen dünyanın en büyük loto ünvanını koruyor.

2002 yılından bu yana yapılan Mega Millions çekilişinin kuralları, zaman içinde kazanmayı zorlaştıracak şekilde değiştirildi. Bu da dağıtılan ödülün birikerek rekor miktarlara ulaşmasını sağlıyor.

Kaynak: AA

Mega Millions