ABD Başkanı'nın oğlu Hunter Biden'dan uyuşturucu itirafı

ABD Ukrayna Joe Biden
ABD Başkanı'nın oğlu Hunter Biden'dan uyuşturucu itirafı

78 yaşında tarihin en yaşlı Amerika başkanı olan Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'ın anılarını anlattığı kitapta Ukrayna'da Burisma adlı doğalgaz şirketinde çalıştığı dönemde elde ettiği geliri uyuşturucu ve alkole harcadığını itiraf ettiği belirtildi.

Hunter Biden'ın ABD basınında sıklıkla yer alan kirli bir geçmişi var. Hunter, kötü şöhretli bir bağımlı haline gelmiş, uyuşturucu kullandığı için ordudan atılmış, daha sonra son derece hassas dosyaların bulunduğu dizüstü bilgisayarı almayı unutarak babasının başkanlık teklifini tehlikeye atmış, ayrıca ölen kardeşinin karısıyla bir ilişki yaşayarak dikkatleri üzerine çekmişti. 

New York Post gazetesinin 14 Ekim'de yayımladığı haberde, Biden'ın Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemde oğlu Hunter Biden'ın Ukrayna menşeli enerji firmasıyla ilişkilerine müdahil olduğu ve bu firmayı soruşturan başsavcıyı görevden almaları için Ukrayna'ya baskı yaptığı iddia edilmişti.

E-postalarda, Hunter Biden'ın aylık 50 bin dolar maaşla yönetim kurulu üyesi olduğu Burisma'nın yönetim kurulunda bulunan Vadym Pozharskyi'nin Mayıs 2014'teki bir e-postasında, Hunter Biden'a "Etkinizi şirketimizin yararına nasıl kullanabilirsiniz?" diye sorduğu ortaya çıkmıştı.

Haberde, Hunter Biden'ın iddialara yanıt olarak o anda Katar'da olduğunu belirttiği ve "Burisma'ya yönelik resmi bir suçlama var mı?" sorusunu sorduğu ifade edilmişti.

Pozharskyi'nin, 17 Nisan 2015'te Hunter Biden'a gönderdiği e-postada Joe Biden ile tanıştığını anlattığı öne sürülmüştü. Bundan bir süre sonra da Biden'ın Burisma'yı soruşturmak isteyen başsavcıyı görevden aldırdığı ileri sürülmüştü. 

KİTAPTA İTİRAF

Hunter Biden'ın anılarını anlattığı ve yakın zamanda piyasaya sürülecek 'Beautiful Things' adlı kitabın bir kopyasını ele geçiren Washington Post gazetesinin haberine göre Hunter Biden, hayatının büyük bölümünde uyuşturucu ve alkol bağımlılığından muzdarip olduğunu ifade etti.

Hunter Biden, "Sadece son beş yıl içinde, yirmi yıl süren evliliğim dağıldı, yüzüme tabancalar dayandı, bir noktada tamamen ortadan kayboldum, I-95 otoyolunda geceliği 59 dolar olan bir motelde yaşadım ve ailemi kendi korktuğumdan da fazla korkuttum" ifadelerini kullandı.

Burisma şirketinde kazandığı paranın alkol ve uyuşturucu bağımlılığını körüklediğini belirten Hunter Biden, bunun ailesiyle ilişkilerine ve kariyerine zarar verdiğini yazdı.

Hunter Biden, "Eğer şans verilseydi, Başkan Donald Trump'ın ilk azil davasının merkezinde bulunan gaz şirketinin yönetim kuruluna yeniden girmezdim, ancak orada yaptığım işin etik dışı olmadığı konusunda kararlıyım" diye ekledi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Hunter Biden Joe Biden ukrayna