ABD Başkanı Joe Biden: Putin, işgale verilecek tepkiyi yanlış öngördü

Joe Biden ABD Vladimir Putin Rusya Ukrayna Savaşı Rusya Ukrayna
ABD Başkanı Joe Biden: Putin, işgale verilecek tepkiyi yanlış öngördü

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın işgaline verilecek tepkiyi yanlış öngördüğünü söyledi.

Rusya-Ukrayna kriziyle ilgili röportaj veren Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, önlerinde bulunan iki seçenekten biri Rusya ile dünya savaşına girmek diğeri ise ülkenin uluslararası hukuka aykırı davrandığından emin olarak, sonunda bunu yapmış olmanın bedelini ödetmek olduğunu söyledi. 

İkinci seçeneğin uygulamaya konulduğunu belirten ABD Başkanı Biden, konuya ilişkin şunları kaydetti:

"UZUN DÖNEMDE ÇOK CİDDİ BEDELLER ÖDEYECEK"

"Rusya'ya uygulanacak olan yaptırımlar oldukça geniş. Hem ekonomik hem de politik alanda. Bunların hemen etkisini görmek zor. Rusya uzun dönemde ciddi bedeller ödeyecek. Sadece Avrupa'da değil Asya Pasifik dahil başka yerlerde de bunun etkisini görecek.

"PUTİN NATO'YU ÖNGÖREMEDİ, İSTEDİĞİNİN TAM TERSİ ADIMLAR ATILDI"

Hedefim NATO-Avrupa'yı tutmak. Putin NATO'yu öngöremedi. Finlandiya ve İsveç'e bakın. Putin'in istediğinin tam tersi adımlar geldi.

"ÖNÜMÜZDEKİ 10 YIL BÜYÜK DEĞİŞİMLER GÖRÜLECEK"

Ukrayna'ya savunma ve ekonomik odaklı yardımlar sağlıyoruz. Dünyada her beş nesilde bir meydana gelen köklü değişimler var. Önümüzdeki 10 yıl içinde bilim ve teknoloji alanında son 50 yılda gördüğümüzden daha fazla değişim ve gelişmelere tanıklık edeceğiz."

 

Kaynak: Diğer

ABD ABD haberleri son dakika abd haberleri Putin Rusya Ukrayna savaşı haberleri