ABD Başkanı Joe Biden hakaret ettiği muhabirden özür diledi

ABD Joe Biden Dünya haberleri

ABD Başkanı Joe Biden, enflasyon ile ilgili sorusu üzerine sinirlenerek hakaret ettiği Fox News Muhabiri Peter Doocy'i arayarak, söylediği sözler için kendisinden özür diledi.

Amerikan basınına değerlendirmede bulunan konuya yakın kaynaklar, Joe Biden'ın söz konusu olayın ardından Fox News Muhabiri Peter Doocy'i aradığını ve özür dilediğini açıkladı. Doocy ise Fox News'te Sean Hannity'nin programına katılarak, Biden'ın kendisini aradığını ve "Bu kişisel bir şey değil dostum" dediğini söyledi.

"BİDEN, ARAMIZDAKİ HAVAYI YUMUŞATTI"

"Biden, aramızdaki havayı yumuşattı. Bundan son derece memnunum. Güzel bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik" ifadesini kullanan Doocy, Hannity'nin "Biden özür diledi mi?" sorusu üzerine, "Kimsenin benden özür dilemesine ihtiyacım yok" yanıtını verdi.

 

MİKROFONUNU AÇIK UNUTAN BİDEN DOOCY'E KÜFRETMİŞTİ

Biden, Beyaz Saray'da ekonomi ekibiyle ilgili "haksız rekabetle mücadele" konulu toplantı öncesi gazetecilere açıklama yaptıktan sonra mikrofonunu kapatmayı unutmuştu.

 Fox News Muhabiri Peter Doocy Doocy, Biden’a "Enflasyonun ara seçimler öncesinde siyasi bir sorumluluk olduğunu düşünüyor musunuz?" diye seslendi. Biden'ın alaycı bir tavırla, "Enflasyon harika tabii, daha fazla enflasyon olsun. Ne aptal bir O. Ç.” dediği anlar kameralara yansımıştı.

Söz konusu olay, sosyal medyada halkın ve Beyaz Saray muhabirlerinin tepkisini çekmişti.

ABD'de Biden yönetimi son dönemde artan enflasyon ve tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle sık sık eleştirilerin hedefi oluyor. Ülkede 2021'nin kasım ve aralık aylarında ABD'de enflasyon 39 yılın en yüksek seviyesini gördü.

Kaynak: Haber Global TV

ABD Başkanı Joe Biden