ABD Başkanı Biden, Ukrayna'ya 800 milyon dolarlık ek güvenlik desteğini onayladı

ABD Joe Biden Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna Rusya

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna topraklarındaki işgaliyle ilgili yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya savaşın başından beri 200 milyon dolar destek verildiğini ve 800 milyon dolarlık ek güvenlik desteği göndereceklerini açıkladı. Biden, yeni desteği içeren kararı canlı yayında imzaladı.

ABD Başkanı Joe BidenRusya Ukrayna Savaşı ile ilgili açıklama yaptı. Biden açıklamalarında 'Putin, bedel ödeyecek' dedi.

Ukrayna'ya askeri ve sosyal desteklerin devam edeceğini bildiren ABD Başkanı Biden şunları kaydetti: "Ukrayna'ya yönelik desteğimizi sürdüreceğiz, Putin büyük bir bedel ödeyecek. Ukrayna'ya göndereceğimiz güvenlik paketinde İHA ve SİHA'lar da var. Ukrayna'ya 200 milyon dolarlık yardım yaptık. Yaptırımlar Rusya ekonomisine zarar verecek.

800 MİLYON DOLARLIK YENİ GÜVENLİK DESTEĞİ

Ortaklarımızla birlikte Putin'in ekonomisini yıkmaya ve onu yalnız bırakmaya çalışıyoruz. Amacımız Rusya'nın bir bedel ödemesini sağlamak. Amacımız bu gereksiz savaşı sonlandırabilmek. Ukrayna'ya tanksavar ve uçaksavarları da içeren 800 milyon dolar değerinde yeni savunma yardımları yapacağız."

 

Kaynak: Haber Global TV

ABD Başkanı Biden Joe Biden Biden haberleri ABD haberleri Rusya Ukrayna savaşı Ukrayna son dakika haberleri