AB ülkeleri Rusya'ya yaptırımlar konusunda anlaştı

AB Birleşmiş Milletler Fransa Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna
AB ülkeleri Rusya'ya yaptırımlar konusunda anlaştı

Avrupa Birliği Rusya'ya uygulayacağı yaptırımları açıkladı. AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Borrell, "27 kişi ve kurumlar yaptırım listesine alındı. Bu saldırganlığın ağır bir ekonomik bedeli olacak." dedi.

Avrupa Birliği, Rusya'ya yaptırımları açıkladı. AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Borrell, "27 kişi ve kurumlar yaptırım listesine alındı. Bu saldırganlığın ağır bir ekonomik bedeli olacak." dedi.

FRANSA DIŞİŞLERİ BAKANI LE DRİAN:

RUSYA'YA YÖNELİK YAPTIRIMLAR ÜZERİNDE ANLAŞTIK

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, AB Yüsek Temsilcisi Josep Borrell ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin oybirliğiyle Rusya’ya yönelik yaptırımlar üzerinde anlaştıklarını duyurdu.

İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANI TRUSS:

GÜÇLÜ VE KOORDİNELİ BİR YAPTIRIM PAKETİ ÜZERİNDE ANLAŞILDI

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, G7 Dışişleri Bakanlarının Rusya'ya karşı "güçlü ve koordineli bir yaptırım paketi" üzerinde anlaştıklarını duyurdu.

Rusya’ya yönelik yaptırımlar arka arkaya gelmeye devam ediyor. İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss yaptığı açıklamada, G7 Dışişleri Bakanlarının Rusya'ya karşı "güçlü ve koordineli bir yaptırım paketi" üzerinde anlaştıklarını duyurarak, "G7 Dışişleri Bakanları, Rusya'nın uluslararası taahhütlerini ihlal etmesini şiddetle kınıyor. Yanıt olarak güçlü bir koordineli yaptırım paketi üzerinde anlaştık. Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne desteğimiz sarsılmaz" dedi.

İNGİLTERE'DE RUSYA'YA İLK YAPTIRIMLAR

Truss ayrıca, İngiltere'nin Rusya'nın saldırganlığı karşısında Keremlin Sarayı’nın ayrıcalık verdiği kurum ve şahıslarda dahil olmak üzere Rus bankalarını hedef alan ilk yaptırımlarını açıkladı. Truss, "Rusya'nın Ukrayna'nın egemenliğini daha fazla ihlal etmesine yanıt olarak, Putin'in yakın çevresindeki oligarklar ve Rusya'nın Kırım'ı işgalini finanse eden bankalar, İngiltere'nin ilk yaptırım dalgasının hedefi oldu" dedi. Yaptırımların Rusya’nın stratejik çıkarlarını bozmayı hedeflediğini aktaran Truss, "Bu ilk yaptırım dalgası, Kremlin'e yakın oligarkları ve bankaları vuracak. İngiltere'nin ekonomik ağırlığını Rusya'nın stratejik çıkarlarını bozmak için kullanacağına dair açık bir mesaj gönderecek" ifadelerini kullandı.

"RUSYA EĞER UÇURUMUN EŞİĞİNDEN ÇEKİLMEZSE ÇOK DAHA İLERİ GİTMEYE HAZIRIZ"

Truss, "Rusya eğer uçurumun eşiğinden çekilmezse çok daha ileri gitmeye hazırız. Rus devletinin ve Rus şirketlerinin piyasalarımızdaki fon toplama kabiliyetini kısıtlayacağız. Bir dizi yüksek teknoloji ihracatını yasaklayarak, Rus bankalarını küresel ekonomiden daha fazla izole edeceğiz” dedi.

Öte yandan İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise yaptığı açıklamada, 5 Rus bankasının ve 3 kişinin yaptırım listesine alındığını bildirmişti.

 

Kaynak: İHA

Fransa Fransa haberleri son dakika AB haberleri AB'den Rusya'ya yaptırım Rusya Ukrayna gerilimi ukrayna haberleri Rusya haberleri