Yeni Zelanda Radyosu, Twitter'ı uyardı

Twitter Yeni Zelanda Sosyal Medya
Yeni Zelanda Radyosu, Twitter'ı uyardı

Yeni Zelanda Radyosu (RNZ), hesabına eklenen 'hükümet tarafından finanse edilen' etiketinin yayıncının editoryal bağımsızlığını yansıtmadığını belirterek Twitter'ı uyardı.

Yeni Zelanda Radyosu, hesaplarına eklenen etiketin gerçeğin yansıtmadığını belirterek etiketin kaldırılmaması halinde Twitter'dan ayrılacağını duyurdu.

Haber: Mehmet Efendi - Haber Global

Yeni Zelanda'nın kamuya açık yayıncısı, Elon Musk'ın belirle medya hesaplarını 'hükümet tarafından finanse edilen" olarak etiketleme kararının ardından düzeltme yapılmazsa Twitter'dan ayrılacağını duyurdu.

Yeni Zelanda Radyosu İçerik Sorumlusu Megan Whelan yaptığı açıklamada Twitter'ın editoryal içerik üzerinde değişen derecelerde hükümet müdahalesi olabilecek mecraları tanımlamak için kullandığı etiketin radyolarının editoryal bağımsızlığını yansıtmadığını söyledi.

Whelan açıklamayı Twitter'dan yaptı ve "Sadece yasalar değil bizler de editoryal bağımsızlığımızı koruyoruz" dedi.

Twitter'a süre veren Whelan, "Önümüzdeki birkaç gün içinde etiketin kaldırılması ya da revizesi gerçekleştirilmezse, Twitter'dan ayrılmak da dahil tüm seçeneklerimizi değerlendireceğiz" diye yazdı.

ABD'de yayın yapan NPR'de geçtiğimiz hafta aynı etiket nedeniyle Twitter'dan ayrıldığını duyurmuştu. BBC ise itiraz etmiş, itirazın üzerine etiket değiştirilmişti. Al Jazeera, CBC, Amerika'nın Sesi gibi başka yayın organlarına da aynı etiket eklendi.

Bu etiket ilk çıktığında daha çok Çin, Rusya gibi ülkelerin medyalarına eklenmişti.

Kaynak: Haber Global TV

twitter Elon Musk Yeni Zelanda medya