Elon Musk BBC için geri adım attı, NPR ise Twitter'dan ayrıldığını duyurdu

Twitter Sosyal Medya
Elon Musk BBC için geri adım attı, NPR ise Twitter'dan ayrıldığını duyurdu

NPR yani National Public Radio, hesabına 'devlet tarafından finanse edilen' ifadesi koyulması üzerine Twitter'dan ayrıldı. Aynı şekilde etiketlenen BBC için ise Elon Musk geri adım attı.

National Public Radio (NPR), Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu Twitter'daki hesabına, haber kuruluşunun güvenirliliğini baltalamayı amaçladığını söylediği etiketle damgalamasının ardından Twitter'dan ayrılma kararı aldı.

NPR'den yapılan açıklamada "NPR'nin kurumsal hesapları artık Twitter'da aktif olmayacak çünkü platform, editoryal olarak bağımsız olmadığımızı ima ederek güvenilirliğimizi baltalayan eylemlerde bulunuyor" denildi.

Açıklamanın devamında "Güvenilirliğimizi ve kamuoyunun editoryal bağımsızlığımıza ilişkin anlayışını baltalamaya çalışan platformlarda gazeteciliğimizi sergilemiyoruz" denildi.

NPR, çalışanlarını ise Twitter'ı kullanıp kullanmama konusunda serbest bıraktı.

NPR'nin hesabı geçen hafta Twitter tarafından "Devlete bağlı medya" olarak etiketlendi. Twitter daha sonra etiketi "hükümet tarafından finanse edilen medya" olarak değiştirdi. Aynısı BBC'nin başına da geldi.

NPR 4 Nisan'dan bu yana tweet atmamıştı. Bugün ise NPR'yi takip edebilecekleri diğer sosyal medya hesaplarını belirten bir tweet attı.

NPR federal kurumlar ve departmanlardan gelen hibeler yoluyla ABD hükümetinden finansman alıyor. Gelen bu finansman şirketin işletme bütçesinin yüzde 1'inden daha azına denk geliyor.

BBC için geri adım atıldı

Öte yandan Elon Musk, aynı etiketle damgalanan BBC için geri adım attı. Twitter'dan bir paylaşım yaparak BBC için verilen "hükümet tarafından finanse edilen medya" etiketini "kamu tarafından finansa edilen medya" olarak değiştireceğini söyledi.

BBC de NPR gibi bir tepki vermiş ve "BBC bağımsızdır ve her zaman da bağımsız oldu. Lisans ücreti aracılığıyla İngiliz halkı tarafından finanse ediliyoruz" açıklaması yapmıştı.

BBC'nin gelirinin yüzde 71'i lisans ücretleriyle karşılanıyor. Geri kalanı ticari, hibeler, telif hakları ve kira gelirlerinden oluşuyor. Ancak İngiltere dışındaki izleyicilere hizmet veren BBC World Service için hükümetten yılda 90 milyon sterlinden fazla para alıyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

BBC twitter Elon Musk sosyal medya