WhatsApp'ta bir dönem sona eriyor: Almanya'da attığınız mesaj nedeniyle yargılanabileceksiniz!

WhatsApp Almanya Sosyal Medya
WhatsApp'ta bir dönem sona eriyor: Almanya'da attığınız mesaj nedeniyle yargılanabileceksiniz!
Fotoğraf: DepoPhotos

Almanya'da Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti yasal bir boşluğu kapatmak için harekete geçiyor. Whatsapp ve Telegram gibi kapalı gruplarda yapılan konuşmalar artık cezalandırılabilecek.

Polis memurları, askerler ve adalet görevlileri sohbet gruplarında ırkçı, antisemit ya da yabancı düşmanı yorumlar yaparlarsa ve bu açığa çıkarsa genellikle cezadan muaf tutuluyorlar. Adalet Bakanı Benjamin Limbach bu durumun "kabul edilemez" olduğunu belirtiyor.

Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti, mecvut yasaya ekleme yaparak bu yasal boşluğun giderilmesini talep ediyor. Söz konusu taleplerin nedeni ise Kuzey Ren-Vestfalya polis teşkilatında ülke çapında da skandala neden olan aşırı sağcı sohbet gruplarının keşfedilmesi oldu.

Bugüne kadar, yasadaki boşluklar nedeniyle bu tür söylemlerde bulunan kişiler cezasız kaldı.

"SINIRSIZ ÖZGÜRLÜK" BİTTİ

Almanya'daki tüm Federal Eyaletler, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti'nin önerisinde hemfikir durumda. Kamu çalışanları artık internette ve sosyal medya gruplarında "sınırsız özgür" bir durumda olamayacak.

Ancak son alınan karara göre, artık polis memurları, askerler ve yargı mensupları kapalı sohbet gruplarında yaptıkları kışkırtıcı içeriklerden dolayı yargılanabilecekler.

Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti teklifi onayladı. Yasa değişikliği Federal Konsey'e sunulduktan sonra Federal Meclis'e gönderilecek. Yasa hakkında son kararı Federal Meclis verecek. (Arti49)

BU TELEFONLARDA ARTIK WHATSAPP KULLANILAMIYOR

Eski cihaza ve işletim sistemine sahip olan cihazlarda WhatsApp, 24 Ekim 2023 itibariyle WhatsApp desteği kesildi. Artık sadece Android OS 5.0 ve daha üzeri sürümlerde WhatsApp kullanılabiliyor.

WhatsApp'ı kullanmaya devam edebilmek için Apple kullanıcıları da iOS 12 ve üzeri bir sürümü cihazlarına yüklemeli. Resmî açıklamaya göre JioPhone ve JioPhone 2 telefonların da KaiOS 2.5.0 veya üzeri bir sürüme yükseltilmiş olması gerekiyor.

Google Nexus 7
Sony Xperia Z
LG Optimus G Pro
HTC One
Galaxy Note 3
Galaxy S4

Kaynak: Diğer