Poşet parası 4 bin 500 TL'den etti

Teknoloji Haberleri
Poşet parası 4 bin 500 TL'den etti

Vergisiz telefon ve bilgisayar almak isteyenler dikkat! Sakın ama sakın bu hataya düşmeyin. Alacağı cihazla aynı faturada 21 kuruşluk poşet yer aldığı için 4 bin 500 TL'lik vergi iadesi alamadı.

Öğrencilere yönelik başlatılan vergisiz telefon ve bilgisayar satışına 21 kuruşluk poşetin faturaya eklenmesi vergi iadesi alınmasına engel oldu.

Üniversite öğrencilerinin 9.500 TL altındaki telefon ve bilgisayarı vergisiz olarak alabilmelerini sağlayan düzenlemeden çok sayıda kişi yararlandı. Alınan telefon ve bilgisayar ayrı ayrı isminize fatura edildikten sonra https://gsbbiz.gsb.gov.tr/ sitesinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak vergi iade süreci başlatılıyor. Başvurunuz tamamlandıktan sonra vergi iadeniz hesabınıza yatırılıyor.

Poşet parası 4 bin 500 TL'den etti - Resim : 1

21 Kuruş Yüzünden 4 Bin 500 TL'den Oldu!

Geçtiğimiz günlerde bir üniversite öğrencisi vergisiz cep telefonu uygulamasından yararlanmak için kendisine 9 bin 500 TL'lik bir telefon aldı. Telefon faturasına ayrıca 21 kuruş değerinde poşet eklendi. Faturaya eklenen poşet 4 bin 500 TL'lik vergi iadesine engel oldu.

Yapılan başvuruda 'Faturanızda başvurunuza konu teknolojik cihaz dışında da ürün bulunduğundan başvurunuz reddedilmiştir' ibaresini gördü ve 4 bin 500 TL'lik iadeyi alamadı. Tüketici Dernekleri Federasyonu, kendilerine bu konuyla ilgili çok sayıda şikayet geldiğini vergi iadesi almak isteyenlerin Cumhurbaşkanlığı Kararı'nda yer alan şartlara dikkat etmesi gerektiğini duyurdu.

İşte Vergi İadesi Alabilmek İçin Gerekli Olan Şartlar:

° Başvuru yapan kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir. 
° Başvuru yapan kişinin açık öğretim programları hariç bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı öğrenci olması ve 26 yaşından gün almamış olması gerekmektedir. 
° Teknolojik cihaz desteği başvurusunda bulunulan bilgisayar cihazları ile mobil telefon cihazlarının vergiler dahil nihai satış bedelinin 9.500 Türk Lirasından az olması ve sıfır olması gerekmektedir.
° Satın alınan teknolojik cihaza ilişkin elektronik fatura düzenlenmiş olması gerekmektedir. 
° Satın alınan teknolojik cihaz için bildirilen IBAN numarasının başvuru yapan kişiye ait olması gerekmektedir.
° Satın alınan mobil telefon cihazı için kullanılacak telefon hattının başvuran kişiye ait olması gerekmektedir.