Mercedes-Benz ile Google anlaştı: 2024 sonundan itibaren...

Google Teknoloji Haberleri Otomobil haberleri
Mercedes-Benz ile Google anlaştı: 2024 sonundan itibaren...

Alman otomobil devi Mercedes Benz, Google'la MB.OS işletim sistemi için yeni navigasyon geliştirmek üzere uzun vadeli bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

Son birkaç yıldır gelişmiş bilgi-eğlence ve güvenlik vadeden kendi işletim sistemi MB.OS'a odaklanan Mercedes, 2024'ün sonuna doğru üretilmesi beklenen yeni nesil Mercedes araçlarında bu işletim sistemini devreye sokacak.

İşletim sisteminin geliştirmeleri kapsamında Google'la ortaklığa gittiğini duyuran Mercedes, araç içi veriler ve Google Haritalar Platformu'na dayalı yeni bir navigasyon sistemi üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Google ve Alphabet CEO'su Sundar Pichai de "Mercedes Benz ile ortaklığımız sürücüler için yeni deneyimler oluşturmaya yardımcı olmak için Google Haritalar Platformu, Cloud ve Youtube'dan ileri teknolojiler getirecek" dedi.

Pichai, "Mercedes'in özelleştirilmiş bir navigasyon ara yüzü tasarlamanın yanı sıra sürdürebilirlik çabalarını hızlandırmak, otonom sürüşü ilerletmek ve gelişmiş bir müşteri deneyimi yaratmak için yapay zekâ ve veri yeteneklerimizi sunacağız" diye konuştu.

BAZI OTOMOTİV FİRMALARI TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNE GÜVENMİYOR

Sadece Mercedes-Benz değil General Motors, Renault, Nissan ve Ford gibi otomobil üreticileri de Google Haritalar ve Google Asistan gibi hizmetleri paketlerine yerleştirmeye başladı.

Öte yandan bazı otomobil firmaları ise teknoloji şirketleriyle iş birliğine girmekten kaçınıyor. Şirket verilerini bu şirketlere açma konusunda endişeleri var.

Kaynak: Haber Global TV

mercedes Google otomobil haberleri teknoloji haberleri