iPhone 14'lerin yanlış acil durum çağrıları bezdirdi!

iphone Teknoloji Haberleri apple ABD
iPhone 14'lerin yanlış acil durum çağrıları bezdirdi!

Yanlış algılama yüzünden iPhone 14 ve Apple Watch günde yaklaşık 20 kez acil durum alarmı gönderiyor! Acil durum merkezleri bezmiş durumda.

HABER GLOBAL - ABD'de acil durum merkezleri iPhone 14 ve Apple Watch'un son modelinden gelen yanlış acil durum uyarıları nedeniyle felç olmuş durumda. Günde ortalama 20 kez yanlış alarm nedeniyle çağrı aldıklarını söylüyor.

Öyle görünüyor ki iPhone 14 ve Appe Watch, kullanıcıları kayak yaparken bunu trafik kazası olarak algılıyor ve acil durum merkezlerini otomatik olarak acil koduyla arıyor.

ABD'de kayak merkezlerinin olduğu Colorado'da yetkililer artık bu çağrılardan bezmiş durumda.

iPhone 14 sahipleri kayakla yokuş aşağı kayarken çok hızlanınca ya da aniden durunca bunu araç kazası olarak algılıyor ve yardım çağrısını tetikliyor.

Böyle bir durumda iPhone 14 kullanıcısına uyarı mesajı göndererek 20 saniye içinde acil durum merkezini arayacağını bildiriyor. Kullanıcının 20 saniye içinde bu aramayı iptal etme imkânı var. Ancak çoğu kez, telefonu cebinde olan kayakçılar bu mesajı görmüyor ve iPhone'lar acil merkezlerini arayarak kullanıcının koordinatlarını gönderiyor.

Colorado Sun'da yer alan haberde 911 çağrı merkezlerinin sırf bu yüzden günde 15 ila 30 arasında yanlış çağrı aldığını belirtiliyor. Çağrı gelince görevli memurlar ve kayaklı devriyeler koordinatlara hareket ettiklerinde bir şey olmadığını tespit ediyor.

Haberde acil merkezinin, Apple'ı bu konuda uyardığı ve Apple'ın yeni bir güncellemeyle bu konuyu çözmeye çalıştığı öğrenildi.

Son iOS güncellemesi 16.22'de acil servislere yapılan çağrı sayısının azaltılacağı vadedilmişti, ancak sorun henüz çözülmemiş görünüyor.

Kaynak: Haber Global TV

iPhone 14 ABD