iPad Air'la İlgili Yeni Bilgiler Sızdırıldı!

Teknoloji Haberleri
iPad Air'la İlgili Yeni Bilgiler Sızdırıldı!

Apple'ın yeni 12.9 inç iPad Air modeli, farklı tasarım ve güçlü M2 işlemci ile dikkat çekiyor. Mart ayında tanıtılması beklenen cihaz, iPad Pro'dan bazı farklılıklar sunacak.

Apple, farklı kullanıcı profillerini hedefleyen yeni 12.9 inç iPad Air modelini tanıtmaya hazırlanıyor. 91mobiles tarafından paylaşılan şemalar, muhtemelen bu yıl tanıtılacak olan iPad Air'in kaba tasarımını gösteriyor. Görüntüler, genel tasarım dilinde benzerlikler taşısa da arka kamera ve LED flaşın iPhone X/XS tasarımına benzer olduğu göze çarpıyor.

Display Supply Chain Consultants (DSCC) CEO'su Ross Young'a göre, söylentilere konu olan 12.9 inç iPad Air için ekran panellerinin sevkiyatı başlamış durumda. Young, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "12.9 inç iPad Air panel sevkiyatları aralık ayında başladı..." ifadelerini kullandı.

iPad Air'la İlgili Yeni Bilgiler Sızdırıldı! - Resim : 1

Mart Ayında Piyasaya Sürülecek

Bloomberg muhabiri Mark Gurman, Apple'ın yeni iPad Air ve iPad Pro modellerini mart ayında tanıtma planları olduğunu belirtti. Gurman, 11 inç ve 13 inç iPad Pro modelleriyle birlikte 10.9 inç ve 12.9 inç iPad Air modellerini de öngörüyor.

İki Farklı Ekran Seçeneği ve M2 İşlemcisi Olacak

Sızdırılan bilgilere göre, iPad Air modelinde standart iPad'e göre önemli gelişmeler bulunacak. Yeni iPad Air, iki farklı ekran seçeneği ve güçlü bir M2 işlemciye sahip olacak. M2 işlemcide 3.49GHz performans çekirdeği bulunuyor ve tek çekirdek performansı M1'den yaklaşık yüzde 11.5 daha hızlı. Ayrıca, çok çekirdek performansında M1'i yüzde 19.4 geçiyor.

iPad Air'la İlgili Yeni Bilgiler Sızdırıldı! - Resim : 2

Apple M2 işlemcisi, M1'den yüzde 18 daha hızlı işlemci performansına sahip. Grafik performansında ise M1'den yüzde 35 daha iyi performans gösteriyor ve Intel Alder Lake masaüstü işlemcilerini geride bırakıyor.

Yeni iPad Air, selefinin üzerine çıkarak daha iyi performans ve ekran özellikleri sunacak. Ancak, yeni iPad Pro modelleriyle karşılaştırıldığında daha küçük ekran boyutu, LCD ekran ve M3 işlemci gibi bazı farklılıkları bulunacak.