Google tasarruf yapıyor: Çalışanlar aynı masayı paylaşacak!

Google Teknoloji Haberleri
Google tasarruf yapıyor: Çalışanlar aynı masayı paylaşacak!

Ocak ayından 12 bin kişiyi işten çıkaran Google'ın 3 aylık verileri de hayal kırıklığı yarattı. Dev firma tasarruf amacıyla ilginç bir işe imza attı.

ChatGPT'nin ani yükselişiyle yapay zekaya yönelen ve yatırımlarını bu alana yapmaya başlayan Google, Ocak ayından 12 bin kişiyi işten çıkarmıştı.

Google'ın bununla kalmayıp ofisleri de birleştirmeye başladığı ve çalışanlardan ofisleri paylaşmalarını istediği öğrenildi.

CNBC'nin ortaya çıkardığı habere göre kârlılık sorunu yaşayan Google'da bundan sonra ofislerdeki masaların büyük bölümü tek bir kişiye ait olmayacak. Masalar farklı çalışanlar tarafından farklı vardiyalarda dönüşümlü olarak kullanılacak.

"Daha verimli çalışma için" denilen bu değişikliğin aslında 500 milyon dolarlık tasarruf amacıyla yapıldığı belirtiliyor.

Bundan en çok Google Cloud'un hibrit modelle çalışan ekiplerinin etkilendiği belirtiliyor. Uygulama önümüzdeki çeyrekten itibaren başlayacak.

Yeni masa paylaşma modelinin Kirkland, Washington, New York, San Francisco, Seattle, Sunnyvale ve Kaliforniya'daki ofislerde uygulanacağı öğrenildi. Google'ın bu uygulamanın ardından kullandığı bazı binaları boşaltması bekleniyor.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Google alphabet tasarruf teknoloji haberleri iş hayatı