Evden çalışma dönemi başlıyor... Twitter, Google, Amazon'dan koronavirüs izni!

Evden çalışma dönemi başlıyor... Twitter, Google, Amazon'dan koronavirüs izni!

Koronavirüsün yayılmasını durdurmak için yeni önlemler alınmaya devam edilirken, teknoloji devlerinden de peş peşe duyurular gelmeye başladı. Twitter, Google, Amazon, Facebook gibi firmalar çalışanlarına evden çalışmaları çağrısı yaptı

İnternet devi Google, 100'den fazla ülkeye yayılan koronavirüs nedeniyle, Kuzey Amerika'daki çalışanlarına evden çalışmaları gerektiğini duyurdu. Şirket, 10 Nisan'a kadar çalışanlarına evden çalışma çağrısında bulundu.

Google CEO'su Sundar Pichai, Twitter paylaşımında 'sosyal alanlardan ve topluluklardan uzak tutmaya katkı sağlamanın önemli olduğunu' söyledi. Şirket, aynı zamanda, korona virüsünden etkilenen çalışanlarına ücretli izin vereceğini duyurdu. Şirket, virüsten etkilenen çalışanlarına ücretli izin verecek.

Karar, Kuzey Amerika'da 100 bin Google çalışanının evlerinde oturmaları anlamına geliyor.

Google, daha önce San Fransisco, Dublin ve Seattle çalışanları için de evden çalışma çağrısı yapmıştı. 

Evden çalışma dönemi başlıyor... Twitter, Google, Amazon'dan koronavirüs izni! - Resim : 1

TWITTER'DAN DA İZİN GELDİ

Mikroblog platformu Twitter, Koronavirüs salgını nedeniyle çalışanlarına evden çalışmaları talimatı verdi.

Twittar'dan yapılan açıklamada, evden çalışmanın bir zorunluluk olduğu belirtilerek, "Toplumlarımızı desteklemenin sorumluluğu olarak bunu yapmalıyız. Bunun benzeri görülmemiş bir adım olduğunu biliyoruz, ancak benzeri görülmemiş zamanlardan geçiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Twittter, evden çalışma sürecinde görevlerini yerine getiremeyecek sözleşmeli personele ve saatlik çalışanlara ödeme yapmaya devam edeceğini de belirtti.

APPLE'DA EVDEN ÇALIŞMA

Geçen hafta Cupertino merkezindeki 12.000 çalışanın hepsine evden çalışmalarını öneren Apple, bu hafta da global ofislerinin çoğunda çalışanlarına teklifini bildirdi. Apple'ın geçen hafta Apple Park adlı Santa Clara Valley ofislerindeki tüm personele, evden çalışmaya çağırılmaları için verdiği karar yaygınlaştırıldı. Santa Clara Valley kampüsündeki personel ve ofislerin kalacağı, ancak 'ekip üyelerini uzak durmaya teşvik ettikleri' bildirildi.

AMAZON: 4 HAFTALIK EV MESAİSİ BAŞLADI

Dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos'un sahibi olduğu Amazon da koronavirüs kaynaklı işlerini farklı bir noktadan yürütebilecek çalışanlarına evden çalışmaları yönünde talimat verdi. Yönetim kurulu tarafından alınan karar sonrasında şirketin Seattle'daki merkezinde çalışanların büyük bir kısmı dört hafta boyunca evden mesai yapmaya başladı. 

MİCROSOFT: İKİ ÇALIŞANINDA VİRÜS ÇIKINCA EVLERE YÖNLENDİRDİ 

ABD'li teknoloji devi Microsoft'un iki çalışanına yeni tip koron virüs teşhisi konmasının ardından şirket, salgının daha fazla yayılmasını önlemek adına bazı ofislerindeki çalışanlarının evden çalışmasını istedi. Teşhis koyulan çalışanlardan birinin, Microsoft'un ana kampüsünde çalıştığını ve bazı çalışanla yakın temasta bulunduğu da kaydedildi. 

FACEBOOK: 5 BİN ÇALIŞANA EV HAPSİ 

Virüsün her geçen gün farklı bir bölgeye sıçrayarak yayılmasının ardından harekete geçen Facebook ise bu süreçte ABD Seattle'da bulunan ofislerinden birini kapattı. Şirketin Seattle merkezli 5 bin çalışanı 31 Mart'a kadar evden çalışacak.

koronavirüs twitter Google amazon facebook haberler Microsoft