Elon Musk'ın 'Otostopçunun Galaksi Rehberi'nden esinlenen yapay zeka robotu: Grok

Elon Musk Teknoloji Haberleri
Elon Musk'ın 'Otostopçunun Galaksi Rehberi'nden esinlenen yapay zeka robotu: Grok

Yapay zekayla ilgili endişelerinden söz edip duran Elon Musk, ChatGPT'ye rakip olabilecek yapay zeka robotu Grok'u duyurdu.

Teknoloji milyarderi Elon Musk, ChatGPT'ye rakip olarak Grok adını verdiği kendi yapay zeka robotunu piyasaya sürdü. Ancak bu robotun diğerlerinden bir farkı var: Asi.

Musk'ın yapay zeka şirketi xAI'nin bir ürünü olan Grok, İngiliz yazar Douglas Adams'ın kült bilim kurgu komedisi Otostopçunun Galaksi Rehberi'nden ilham alınarak hazırlandı.

Elon Musk, chatbot'un 'cevaplarına mizah kattığını' açıkladı. Sadece bu da değil. İsyankar bir çizgiye sahip olan Grok, alay etmeyi de seviyor. Daha da ötesi birçok yapay zeka sisteminin yanıt vermeyi reddettiği sorulara da yanıt veriyor.

Grok'u ChatGPT'den ayrın en önemli fark ise sadece eski adıyla Twitter yeni adıyla X'in premium kullanıcılarının robota erişebiliyor olması. Ayrıca chatbot, X platformuna da gerçek zamanlı erişim yetkisine sahip.

Tesla CEO'su Musk, Grok ile başka bir chatbot'un sohbetinin karşılaştırmalı ekran görüntüsünü yayınlayarak kendi yapay zekalarının en güncel bilgiye sahip olduğunu da gösterdi. Ancak Grok'un da diğer yapay zekalar gibi halen yanlış ya da çelişkili bilgiler üretebileceğinin de altını çizdi.

Elon Musk bu yılın temmuz ayında OpenAI, Deepmind ve diğer şirketlerin eski çalışanlarını bir araya getirerek XAI'yi kurmuştu.

Şirketin internet sitesinden yapılan açıklamada, xAI'nın amacının "evrenin gerçek doğasını anlamak" olduğu kaydedilmişti.

xAI ekibinin Tesla ve SpaceX'in CEO'su Musk tarafından yönetildiği belirtilen açıklamada, ekip üyelerinin daha önce DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla ve Toronto Üniversitesinde çalıştığı aktarılmıştı.

Açıklamada, ekibin yapay zeka alanında en yaygın kullanılan yöntemlerden bazılarına katkıda bulunduğu, yenilikçi tekniklerle analizleri kullanıma sunduğu ve alandaki en büyük buluşlardan bazılarının geliştirilmesine öncülük ettiği ifade edilmişti.

 

Kaynak: Haber Global TV