Optik illüzyon: Sizi döndüğüne inandıran küpler! Aslında dönmüyorlar!

Optik illüzyon Zeka testi Elon Musk Zeka bulmacası

Elon Musk'ın da paylaştığı bir optik illüzyon videosu viral oldu. İşte dönmediği halde sizi döndüğüne inandıran o küpler...

Optik illüzyon videosuna bir göz atın. Dönen küpleri görebilirsiniz. Ancak küplerin hiçbirinin kendi ekseninden ayrılmadığını belirtelim. Bu sadece ışığın gözlerinizle ve zihninizle oynadığı küçük bir oyun.

Optik İllüzyonlar aynı zamanda görsel illüzyonlar olarak da bilinir çünkü zihninizin her noktasına meydan okurlar. Basitçe söylemek gerekirse, optik yanılsama resimleri görüşünüzü ve beyninizin koordinasyonunu zorladığından bunlara böyle denir.

Aşağıdaki optik yanılsama testi, resmi gören kişinin görüşünü zorluyor ve onu var olmayan bir gerçekliğe inandırıyor. Bu optik yanılsama resmi zihninizi bükecek ve sizi var olmayan bir şeye inandıracak.

İlk olarak Japon kullanıcı 'jagarikin' tarafından Twitter'da paylaşılan optik yanılsama, gerçekte tamamen durağan iken zıt yönlerde dönen iki küpü gösteriyor.

Bu görüntüler beyninizi gözleriniz aracılığıyla kandıracak şekilde çalışır. Görüntüleri ve şekilleri çeşitli renk efektleri, ışık kaynakları ve çeşitli değişkenlerle kullanarak, zihninizi gerçeği gördüğünüze inandırmak için en muhteşem görsel yanılsamaları oluşturabilirsiniz.

NASIL ÇALIŞIYOR?

Yanılsama ters phi olgusunu kullanır. Burada değişen ışık, zihni kandırarak hareket olduğunu düşündürür.

Bunun nedeni, insan beynimizin ışıktaki bir değişimi (küpün aydınlıktan karanlığa doğru yanıp sönmesi gibi) hareket olarak kaydetmesi ve küplerin gerçekte tamamen durağan olmasına rağmen hareket ediyormuş gibi görünmesidir.

Video ayrıca Twitter'da bir kullanıcı Steve Stewart Williams tarafından da paylaşıldı. Elon Musk'un da dikkatini çekti. 

Kaynak: Haber Global TV