Apple yeni iPhone'da ısınma sorunu yaşamak istemiyor

Ajans Bizim
apple iphone Teknoloji Haberleri
Apple yeni iPhone'da ısınma sorunu yaşamak istemiyor
Fotoğraf: DepoPhotos

Aşırı ısınan iPhone 15 Pro sorunları bir iOS güncellemesiyle giderildi, ancak Apple'ın yaklaşan iPhone 16 Pro için daha iyi bir çözümü var.

iPhone 15'lerin piyasaya sürülmesinin ardından, yeni kullanıcıların telefonlarının aşırı ısındığına dair geri bildirimler gelmeye başladı. Bir iOS güncellemesiyle bu durum hafifletildi ancak işlemciye daha fazla yük bindirme ve uzaklaştırılması gereken daha fazla ısı yaratma şeklindeki temel denklem devam ediyor. Lansmana kıyasla daha fazla kontrol altında olsa da, iPhone 15'ler hala ortalama bir iPhone'dan daha sıcak çalışıyor.

Her akıllı telefon nesli bir öncekinden daha fazla performans talep ediyor. Yeni nesil iPhone'lar ortalamadan daha büyük bir adım atacak. Her zamanki yetenek artışının yanı sıra yapay zeka daha fazla bilgi işlem gücü gerektirecek. Mümkün olduğunca çok kişisel bilgi ve verinin yapay zeka rutinleri tarafından yerel olarak işlenmesi beklentisiyle, Apple'ın A18 yonga setine olan talebi karşılaması gerekecek.

Bu da her şeyi serin tutmanın tasarımın önemli bir parçası olacağı anlamına geliyor. Android destekli oyun telefonları, fanlar ve havalandırma delikleriyle aktif soğutma, büyük boyutlu buhar odaları ve Peltier Etkisi kullanan termoelektrik soğutma dahil olmak üzere çeşitli yaratıcı çözümler geliştirdi.

Forbes'in haberine göre, Apple'ın bir sonraki iPhone'da ısıyı yonga setinden uzaklaştırmaya yardımcı olması için grafen kullanması konusunda yeni tartışmalar var. Araştırmalar, ısı transfer kapasitesini artırmak için bor nitrür kristal alt tabaka kullanmanın faydalarını ortaya koyuyor. Bu, ısı boruları ve buhar odalarından oluşan bir ağdan daha ince bir çözüm olacak. Tüm bunlar bir telefona hacim kazandırır... Apple'ın tasarımcılarının kaçınmak için ellerinden geleni yaptıkları bir yol.