Apple Vision Pro'nun rakibi geliyor! Çok daha ucuz...

Teknoloji Haberleri
Apple Vision Pro'nun rakibi geliyor! Çok daha ucuz...

Huawei, kendi sanal gerçeklik gözlüğünü geliştiriyor! Apple'ın Vision Pro modeline rakip olacak bu cihazın detayları belli oldu.

Çinli akıllı telefon devi Huawei, AR/VR pazarındaki rekabeti kızıştırmaya hazırlanıyor. Meizu'nun pazarlama yöneticisi Li Nan'ın Weibo üzerinden yaptığı paylaşıma göre, Huawei kendi sanal gerçeklik gözlüğü üzerinde çalışıyor. İddialara göre, bu cihaz Huawei Vision Pro adıyla piyasaya sürülecek ve Apple'ın Vision Pro modeliyle benzer özelliklere sahip olacak.

Huawei'nin VR gözlüğü, şirketin kendi geliştirdiği yonga setiyle donatılacak ve mekânsal görselleştirme açısından sıfır gecikme sağlayacak bir performans sunacak. Ayrıca, 4K mikro OLED ekrana sahip olacak olan gözlük, Apple'ın Vision Pro modelinde de kullanılan bir teknolojiyi barındıracak.

Ağırlık açısından da dikkat çeken bir tasarım sunacak olan Huawei'nin VR gözlüğü, iddiaya göre sadece 350 gram olacak. Bu, Apple'ın Vision Pro modelinin yaklaşık olarak 600 gram olan ağırlığına kıyasla oldukça hafif bir tasarım sunuyor.

Fiyat konusunda da iddialar var. Huawei'nin VR gözlüğünün yaklaşık olarak 15 bin yuan (yaklaşık 2 bin 100 dolar) civarında bir fiyatla satışa sunulacağı belirtiliyor. Bu, Apple'ın Vision Pro modelinin başlangıç fiyatı olan 3 bin 500 dolara göre oldukça rekabetçi bir fiyatlandırma stratejisi izleyeceği anlamına geliyor.

Huawei'nin sanal gerçeklik gözlüğünün "Vision Pro" adıyla piyasaya çıkacağına dikkat çekmek önemli. Çünkü şirketin Çin'de bu isme sahip ticari bir markası bulunuyor ve Apple'ın Çin pazarında bu ismi değiştirmesi gerekebilir.