Android kullanıcılarına Playstation müjdesi

Sony, Remote Play özelliğinin bütün android kullanıcılarına açılacağını duyurdu. Remote Play yeni bir özellik olmasa da daha önce sadece Sony Xperia telefonlarda kullanılabiliyordu.

Remote Play, Playstation kullanıcılarının oyunlarına telefonları üzerinden ulaşabilmelerini sağlayan bir özellik. Sony bu özelliği ilk olarak Xperia Z3 telefonları ile birlikte getirmiş ve kısa süre öncesine kadar sadece Xperia telefonlara özel tutmuştu. Bir süre önce IOS kullanıcılarına açılan özellik yeni gelecek bir güncelleme ile beraber artık bütün Android kullanıcılarının ulaşımına sunulacak. 

Bu hafta Playstation'a geleceği belirtilen 7.00 sistem güncellemesi ile hayata geçecek özellik için Android 5.0 veya daha üst sürüme sahip bir cihazınızın olması gerekiyor. Aynı zamanda Dual Shock 4 cihazları da bluetooth ile telefonlara bağlanabilecek fakat bunun için Android 10 sürümü kullanan bir telefona ihtiyacınız olacak. Sonrasında tek yapmanız gereken ise Remote Play uygulamasını indirmek. 

Playstation'a gelecek güncellemenin yenilikleri bununla sınırlı değil. Sony sosyal özellikleri geliştirmek amacıyla kurulan partilerde ki kullanıcı sınırını sekiz kullanıcıdan on altıya çıkardı. Ses ve bağlantı kalitesinin de arttırıldığı belirtildi.

sony android PS4 playstation