Bayraktar AKINCI, deniz hedeflerini tam isabetle vurdu
Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), deniz üstünde hareket halindeki ve sabit hedeflere yönelik atış testlerini başarıyla geçti.
Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), deniz üstünde hareket halindeki ve sabit hedeflere yönelik atış testlerini başarıyla geçti.
Bilim insanları yapay zekayı kullanarak eski teleskop görüntüleri yeniden inceledi ve 27 bin 500 asteroid tespit etti. Bunların 100 kadarı Dünya'ya yakın asteroidler.
NASA'da çalışan ve Exodus Propulsion Technologies'in kurucu ortağı mühendis Dr. Charles Buhler, Dünya'nın yerçekimine karşı koymaya yetecek kadar itme gücü üreten bir motor sistemi geliştirdiğini duyurdu.
NASA'nın Lucy uzay aracı tarafından tespit edilen ve 'Selam' adı verilen asteroidin en fazla 3 milyon yaşında olduğu tahmin ediliyor.
Heyecanla beklenen Boeing'in Starliner uzay mekiğinin ilk astronotlu uçuşu, valf arızası nedeniyle ertelendi.
Papağanlarla ilgili yapılan bir araştırma bu kuş türünün neden diğerlerine göre daha uzun yaşadığına ışık tutuyor.
Konuşulanın aksine kargaların ömürleri çok daha kısadır. Vahşi doğanın yanı sıra şehirlerde de yaşayabilen bu kuşlar zekalarıyla öne çıkarlar. Ancak kargaların çoğu 1 yaşına gelemeden ölür. Peki ama neden?
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Astronotumuz Tuva Cihangir Atasever'in yörünge altı araştırma uçuşu, 8 Haziran 2024'te ABD'nin New Mexico Eyaletinde bulunan Spaceport tesislerinden gerçekleşecek" dedi.
NASA'nın Lucy uzay aracı bebeklik çağında bir asteroit keşfetti. Selam adı verilen gökcisminin 2 ila 3 milyon yaşında olduğu tahmin ediliyor. Dünya'ya yakın asteroitlerin yaklaşık yüzde 15'inin yoldaşı olduğu tahmin ediliyor.
Tıpta sinsi hastalık olarak kabul edilen ve devlik sendromu olarak tanımlanan “Akromegali” 10 bin kişi ve ailelerini mağdur ediyor. Tedavi edilmediğinde ölüme yol açan hastalık çok geç fark ediliyor. Yeterli tedavi edilmeyen hastalar ise diyabet, tansiyon ve kalp hastalıkları ile boğuşuyor.