YSK Haberleri - Sayfa 8

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye Cumhuriyeti'nde, Yargıtay ve Danıştay'ın kendi içlerinden çıkardıkları üyeden oluşan, Türkiye'deki seçimlerin genel yönetim ve denetimini yürüten, aynı zamanda da seçimlerin yargısal denetimini sağlayan karma egemen üst yargı merciidir.

Yüksek Seçim Kurulu yedi asıl ve dört yedek üyeden oluşur. Üyelerin altısı Yargıtay, beşi Danıştay genel kurullarınca kendi üyeleri arasından üye tam sayılarının salt çoğunluğunun gizli oyu ile seçilir. Bu üyeler salt çoğunluk ve gizli oyla aralarından bir başkan ve bir başkanvekili seçerler.

Yüksek Seçim Kurulu üyelerinin görev süresi altı yıldır. Süresi biten üyeler yeniden seçilebilir.

Bu sayfada YSK (Yüksek Seçim Kurulu) ile ilgili haberleri bulabilirsiniz.

İYİ Parti milletvekili aday listesi açıklandı AK Parti'nin listesi netleşti CHP kimi, nereden aday gösterecek? AK Parti'de üç dönem kuralı uygulandı: Mevcut milletvekillerinin yüzde 70'i değişiyor Aday listelerinin YSK'ya sunulması için son gün YSK oy kullanacak kişi ve yeni seçmen sayısını açıkladı EMEP, Emek ve Özgürlük İttifakı olarak seçime girmekten vazgeçti YSK'dan İstanbul Havalimanı'nda seçim hazırlığı denetimi Ümit Özdağ, YSK Başkanı Yener ile görüştü 14 Mayıs seçimleri... Kimler sandık görevlisi olabilir? Demokrasiye dönüş: 1983 seçimleri... Cumhurbaşkanı adaylıklarına itirazların reddinin gerekçeleri açıklandı YSK Başkanı ve üyelerine hakaret içeren paylaşımlara soruşturma 14 Mayıs seçimleriyle ilgili 15 soru 15 cevap! Koruma altında olan kadın seçmenlere ilişkin flaş karar YSK'dan seçmen kaydı sorgulanmasına ilişkin açıklama 14 Mayıs seçimleri: Propaganda süreci bugün başlıyor YSK Başkanı: Adaylıklara itirazlar reddedildi Süre bugün doluyor! Gözler YSK'da... Erdoğan'ın adaylığına itirazlar görüşecek YSK Başkanı Yener'den son dakika açıklaması Adaylık için 100 bin imza sürecinde son durum Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun adaylık başvuruları kabul edildi Seçmen sayısı açıklandı! İşte seçimde oy kullanacak kişi sayısı YSK duyurdu: 100 bin imzada son durum!