YSK Haberleri - Sayfa 9

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye Cumhuriyeti'nde, Yargıtay ve Danıştay'ın kendi içlerinden çıkardıkları üyeden oluşan, Türkiye'deki seçimlerin genel yönetim ve denetimini yürüten, aynı zamanda da seçimlerin yargısal denetimini sağlayan karma egemen üst yargı merciidir.

Yüksek Seçim Kurulu yedi asıl ve dört yedek üyeden oluşur. Üyelerin altısı Yargıtay, beşi Danıştay genel kurullarınca kendi üyeleri arasından üye tam sayılarının salt çoğunluğunun gizli oyu ile seçilir. Bu üyeler salt çoğunluk ve gizli oyla aralarından bir başkan ve bir başkanvekili seçerler.

Yüksek Seçim Kurulu üyelerinin görev süresi altı yıldır. Süresi biten üyeler yeniden seçilebilir.

Bu sayfada YSK (Yüksek Seçim Kurulu) ile ilgili haberleri bulabilirsiniz.

Türkiye'nin "seçim tarihi" müzesi! Siyasi partilerin cumhurbaşkanı adaylığı başvurusu için son gün YSK, 100 bin imza sürecinde ilk gün sonuçlarını duyurdu! İşte son durum... Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığı için imza verdi YSK Başkanı Ahmet Yener yeni uygulamayı duyurdu: Anlık takip edilecek YSK duyurdu: Başvuruları kabul edilen adaylar belli oldu YSK 3 cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunu reddetti Millet İttifakı, ittifak protokolünü YSK'ya sunacak İYİ Parti Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için grup kararı aldı Aday gösterilecek cumhurbaşkanı adaylarının başvuru süresi bitti! Sürpriz bir aday var 14 Mayıs seçimleri pek çok ilke sahne olacak Yurt dışı oyları kiralanacak uçaklarla getirilecek Seçmen listeleri askıda! Seçmen listeleri yarın askıya çıkıyor Oy kullanılacak gümrük kapıları belli oldu YSK, gümrük kapılarında oy verme işlemine dair esasları belirledi Seçim ittifakı için süreç bugün başladı Cumhurbaşkanı adaylarıyla ilgili genelge yayımlandı Resmi Gazete'de yayımlandı! YSK'dan yurt dışı seçim işlemleri için usul ve esaslar YSK'dan cumhurbaşkanı adaylarının alacağı yardımlara ilişkin genelge YSK’nın sandık kurullarının görev ve yetkilerini gösteren genelgesi Resmi Gazete’de Kamudan istifa süreci sona erdi YSK Başkanı Ahmet Yener açıkladı! 15 yeni ülkede sandık kurulacak YSK, seçim ittifakı için usul ve esasları belirledi