YSK Haberleri - Sayfa 10

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye Cumhuriyeti'nde, Yargıtay ve Danıştay'ın kendi içlerinden çıkardıkları üyeden oluşan, Türkiye'deki seçimlerin genel yönetim ve denetimini yürüten, aynı zamanda da seçimlerin yargısal denetimini sağlayan karma egemen üst yargı merciidir.

Yüksek Seçim Kurulu yedi asıl ve dört yedek üyeden oluşur. Üyelerin altısı Yargıtay, beşi Danıştay genel kurullarınca kendi üyeleri arasından üye tam sayılarının salt çoğunluğunun gizli oyu ile seçilir. Bu üyeler salt çoğunluk ve gizli oyla aralarından bir başkan ve bir başkanvekili seçerler.

Yüksek Seçim Kurulu üyelerinin görev süresi altı yıldır. Süresi biten üyeler yeniden seçilebilir.

Bu sayfada YSK (Yüksek Seçim Kurulu) ile ilgili haberleri bulabilirsiniz.

YSK, Cumhurbaşkanı seçilme yeterliliğine ilişkin ilkeleri belirledi YSK Başkanı Yener'den adaylık ücretlerine ilişkin açıklama YSK Başkanı Yener'den seçime ilişkin toplantı sonrası açıklama YSK Başkanı Ahmet Yener'den yeni açıklama Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener kimdir? YSK Başkanı: Seçim takvimi 18 Mart'ta başlayacak Seçim günü uygulama ve yasaklar Resmi Gazete' de yayımlandı YSK, seçime katılacak partileri açıkladı! Oy kullanma saatleri de belli oldu YSK'da kritik toplantı başladı 14 Mayıs'ta aday olacak kamu görevlilerine ilişkin karar, Resmi Gazete'de! Kamu görevlilerinin istifa süreci açıklandı YSK'dan seçim tarihi açıklaması YSK, deprem bölgesindeki incelemelerini bitirdi Parmak boyası geri mi dönüyor? YSK, kararını açıkladı YSK heyetinden deprem bölgesi raporu Hangi il kaç milletvekili çıkaracak? Resmi Gazete'de yayımlandı! 2 ilin milletvekili sayısı arttı, 2 ilin düştü! Deprem bölgesinde değişiklik yok YSK deprem bölgesi için harekete geçti! YSK'nın yeni başkanı belli oldu Danıştay ve Yargıtay’dan YSK’ya giden üyeler belli oldu YSK Üyeliğine Onuncu Ceza Dairesi Üyesi Talip Bakır seçildi Süreç nasıl işleyecek? 10 soruda Cumhurbaşkanı Seçimi! Detaylar belli oldu! Seçim takvimi nasıl işleyecek? YSK'nın yeni üyeleri belli oldu