YSK Haberleri

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye Cumhuriyeti'nde, Yargıtay ve Danıştay'ın kendi içlerinden çıkardıkları üyeden oluşan, Türkiye'deki seçimlerin genel yönetim ve denetimini yürüten, aynı zamanda da seçimlerin yargısal denetimini sağlayan karma egemen üst yargı merciidir.

Yüksek Seçim Kurulu yedi asıl ve dört yedek üyeden oluşur. Üyelerin altısı Yargıtay, beşi Danıştay genel kurullarınca kendi üyeleri arasından üye tam sayılarının salt çoğunluğunun gizli oyu ile seçilir. Bu üyeler salt çoğunluk ve gizli oyla aralarından bir başkan ve bir başkanvekili seçerler.

Yüksek Seçim Kurulu üyelerinin görev süresi altı yıldır. Süresi biten üyeler yeniden seçilebilir.

Bu sayfada YSK (Yüksek Seçim Kurulu) ile ilgili haberleri bulabilirsiniz.

YSK'dan flaş karar! İstanbul'un milletvekili sayısı düştü 50 bin seçmen 2 Haziran'da sandığa gidiyor: 3 ilçe ve 4 beldede seçimler yenilenecek YSK'nın seçim sonuçlarına ilişkin kararı Resmi Gazete'de YSK, yerel seçimlerin kesin sonuçlarını açıkladı YSK, 31 Mart seçimlerinin kesin sonuçlarını 6 Mayıs günü paylaşacak Babasıyla adı aynı diye muhtarlığı düşürülen aday için YSK'dan karar YSK Başkanı Yener'den Hatay ve Ordu açıklaması YSK'dan 3 ilçe ve 4 beldede seçimin yenilenmesi kararı YSK'dan 2 il, 11 ilçe ve 7 beldede seçimlere itirazlar hakkında karar CHP lideri Özgür Özel'den Hatay seçimleri için YSK’ya itiraz! Yeniden Refah Partisi, Siverek için YSK’ya olağanüstü itirazda bulundu YSK, MHP'nin Kütahya'daki olağanüstü itirazını reddetti YSK, İYİ Parti'nin Ordu'da seçim yenilenmesi talebini reddetti YSK Başkanı Ahmet Yener'den itirazlar hakkında açıklama 81 itiraza ilişkin nihai karar verildi: YSK’da olağan itiraz süreci tamamlandı CHP Genel Başkanı Özel: Tam kanunsuzluk başvurumuzu YSK'ya bizzat yapacağım YSK, 6 il ve 10 ilçe için yapılan itirazları reddetti İYİ Parti'den Ordu seçimleri için YSK'ya olağanüstü itiraz YSK'nın kararı sonrası Ürgüp'te kutlama! YSK'dan seçim itirazları kararı YSK'dan karar! O ilçelerde seçimler yenilenecek YSK, Van için gerekçeli kararı açıkladı YSK'dan karar! Kütahya’da oylar yeniden sayılacak YSK yeniden sayım kararını kaldırdı: Beykoz'da mazbata CHP'li adayın!