Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 5

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

İnsanlar sende ilk neye dikkat ediyor? Eğer bu resimde bir kelebek gördüysen senin kişiliğin... 100 kişi deniyor ama sadece 2'si çözüyor! Resimdeki farklı kilidi 5 saniyede bulan dahi sayılıyor İnsan yüzleri gördüyseniz hemen okumalısınız! Eğer ilk gördüğün bir insan yüzü olduysa kişiliğin... Gerçek dâhiler saniyeler içinde bulur! Resimdeki farklı çiçeği bulmak için 125 IQ gerekiyor Gerçek kişiliğin ortaya çıkıyor! Eğer sen bu resme ilk baktığında yaşlı bir kadın gördüysen... İşte sırrı yüzyıllardır çözülemeyen kişilik testi! Eğer bu kişilik testinde ilk boğayı gördüysen... IQ'su 130 olanlar şıp diye bulacak! Resimdeki saklı 5 sayısını bulmak için dahi olmak gerekiyor İşte akıllara durgunluk veren IQ testi: Resimdeki farklı turtayı 6 saniyede bulan dahi sayılıyor Tarihin en çok ses getiren kişilik testi: Bu resimde ilk bir tavşan mı gördünüz yoksa ördek mi? IQ turnusolü mantık bulmacası: Resimdeki S harfleri içinde saklı 5 sayısını bulan dahi kabul çıkıyor Keskin gözler bile hemen bulmaya yetmiyor! Resimdeki farklı maymunu 7 saniyede bulan dahi sayılıyor İlk bakışta gören gerçek bir dâhidir! Resimdeki farklı çiçeği 6 saniyede bulanların IQ'su 130 çıktı Sadece en zekiler ilk bakışta buluyor! Resimdeki farklı çifti 6 saniyede gören dahi sayılıyor Kimseye söyleyemediğin korkun açığa çıkıyor! Resimde ilk gördüğün şey seni anlatıyor İşte dâhiler için bir beyin jimnastiği! Resimde saklanan kurbağayı bulmak için 125 IQ gerekiyor Neden hala yalnız olduğunu merak ediyor musun? Eğer bu resimde ilk gördüğün bir adam olduysa sen... İşte en zekiler için bir mantık bulmacası: Resimdeki saklı karıncayı sadece dâhiler buluyor Seni insanlardan anında soğutan şey ne? Bu resimde ilk gördüğün şey kişilik özelliklerini açıklıyor Tarihin en zor optik illüzyon testi: X'ler arasındaki saklı A harfini sadece dâhiler buluyor Sadece IQ'su 130'dan yüksek olanlar buluyor! Resimdeki saklı balinayı bulanlar dahi sayılıyor Milyonlarca kişiyi yanıltan test: Resimdeki farklı sincabı sadece gerçek bir dahi 4 saniyede buluyor Diğer insanlar seni ne kadar seviyor? Resimde ilk dikkat ettiğin nesne kişiliğini açığa çıkarıyor İşte optik illüzyonlu bir zeka bulmacası: Resimdeki farklı çadırı sadece dâhiler 6 saniyede buluyor Optik illüzyonlu zeka testi: Resimdeki gizli huniyi sadece dâhiler 8 saniyede bulmayı başarıyor