Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 4

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

100 kişi deniyor ancak sadece 2'si çözebiliyor! Resimdeki farklı futbol topunu sadece dâhiler bulur İşte akıl karıştıran test: Resimdeki saklı kaplumbağayı 5 saniyede bulmak için dahi olmak gerekiyor Kafa karıştıran optik illüzyon Resimdeki gizli köpeği bulmak için en az 130 IQ'ya sahip olmak gerek Zekana ne kadar güveniyorsun? Resimdeki gizli kemiği 7 saniyede bulanların IQ'su en az 130 çıkıyor İşte gözleri yoran zeka bulmacası: Resimdeki saklı 6 sayısını bulmak için dahi olmak gerekiyor İşte dâhiler için bir test: Resimdeki gizli yaprağı 9 saniyede bulanların IQ'su en az 130 çıkıyor İşte kafa karıştıran IQ testi: Resimdeki saklı uçağı 5 saniyede bulmak için en az 130 IQ gerekiyor Sadece IQ'su 130'un üstünde olanlar buluyor! Resimde saklanan bisikleti ancak dâhiler buluyor Bu resimde ilk gördüğün kedi mi yoksa fare mi? İşte resimde dikkat ettiğin nesneye göre kişiliğin İşte beyni zorlayan o test: Resimdeki saklı pizza dilimini sadece dâhiler 5 saniyede buluyor Optik illüzyonlu zeka bulmacası: Resimdeki saklı deniz yıldızını bulmak için dahi olmak gerekiyor Senin hayattaki en büyük zayıflığın ne? Resimde ilk gördüğün şey gizli kişiliğini ortaya çıkarıyor Gerçek bir dahi gözü kapalı buluyor! Resimdeki farklı arabayı 6 saniyede bulanın IQ'su 130 çıkıyor Görmek için bakmak yetmiyor! Resimdeki saklı 0'ı sadece gerçek dâhiler 5 saniye dolmadan buluyor Sadece gerçek bir dahi görmeyi başarabilir! Resimdeki gizli kediyi sadece dâhiler 9 saniyede buluyor İşte kafa karıştıran bir IQ testi: Zebralar arasındaki saklı piyanoyu bulmak için en az 130 IQ gerek İçindeki çocukla yüzleşmeye hazır mısın? Bu resimde ilk gördüğün şey gerçek kişiliğini açıklıyor Sadece en zekiler bulmayı başarabilir! Resimdeki farklı canavarı 6 saniyede bulan dahi sayılıyor Deneyen her 100 kişiden sadece 1'i görüyor! Resimdeki farklı tavşanı 6 saniyede bulan dahi sayılıyor Attığın kahkahaların altında sen kimsin? Bu resimde ilk gördüğün kişiliğini açığa çıkarıyor Görmek için 130 IQ gerekiyor! Resimdeki saklı B harfini sadece gerçek dâhiler 5 saniyede buluyor Kişiliğinin baskılanan yönü ortaya çıkıyor! Eğer bu resimde ilk gördüğün şey bir köpek olduysa... Sadece en zekiler görmeyi başarıyor! Resimdeki gizli pengueni görmeyi başaran dahi sayılıyor Çocukluğuna dönmek isteyenlere: Resimdeki farklı Tom ve Jerry çıkartmasını sadece dâhiler buluyor