Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 3

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

Formula 1 yarışçıları bile farkı göremiyor: Hangi hız göstergesinin farklı olduğunu bulabilir misin? Bu testi çözebilene herkes hayran kalıyor: Saklı robotu 5 saniyede bulmak için 140 IQ gerekiyor! Hayattaki gerçek yerinizi hiç merak ettiniz mi? Resimde ilk gördüğünüz nesne size çok şey anlatacak Bu siyah beyaz resimdeki kırmızı kaşığı 6 saniyede bulan parayı da bulur! Sadece en zekiler görmeyi başarabilir! Resimdeki gizli yüzüğü bulmak içi dahi olmak gerekiyor Kendini ne kadar seviyorsun? Eğer bu resimde ilk gördüğün şey bir yol olduysa bu demektir ki sen... İşte şahin gözlü dâhilere bir test! Resimdeki saklı kertenkeleyi 5 saniyede bulabilecek misiniz? Sadece gerçek dâhiler bulmayı başarabilir! Resimdeki gizli tilkiyi görenlerin IQ'su 130 çıkıyor Sadece yüzde 1'lik dahi kesim bulmayı başarıyor! Resimdeki farklı pandayı görenlerin IQ'su 130 çıktı Sadece en zekiler bulmayı başarıyor! Bu resimdeki farklı ananası 6 saniyede bulan dahi sayılıyor Bir dahi kadar dikkatli misin? Resimdeki farklı roketi sadece 130 IQ üzerindekiler 6 saniyede buldu Senin hayattaki en büyük önceliğin ne? Resimde bir timsah görüyorsan bu demek ki senin kişiliğin... Yalnızlığının gerçek sebebini öğrenmek ister misin? Bu resimde ilk gördüğün kaplan olduysa sen... Usta bir avcı bile bulamayıp pes eder! Resimdeki gizli yılanı ancak IQ'su 130'dan fazla olan bulur Denemeyen kalmadı, hala bulan yok: Bu resimde bir tavuk saklı ve bulmak neredeyse imkansız! Sherlock bile vakit dolmadan bulamaz! Bu resimdeki farklı karpuzu 6 saniyede bulabilecek misiniz? Jilet gibi keskin gözler için çocuk oyuncağı! Resimde saklı kediyi sadece 5 saniyede bulan dahi Tüm sırlar açığa çıkıyor! Bu testte ilk dikkat ettiğin görsel kişilik özelliklerini açıklıyor Yalnızca şahin kadar keskin gözler buluyor! Resimdeki gizli çileği 6 saniyede gören dahi sayılıyor İşte dâhiler için optik illüzyon: Resimdeki farklı ayı 6 saniyede bulmak için en az 130 IQ gerekiyor İnsanların sende asla katlanamadığı şey ne? Bu resimde bir ağaç gördüysen demek ki senin kusurun... Sadece gerçek bir dahi bulabilir! Resimdeki saklı yengeci bulmak için en az 130 IQ gerekiyor İşte aklınızı başınızdan alacak o test: Resimdeki saklı alyansı sadece dâhiler 5 saniyede buluyor İşte IQ turnusolü mantık bulmacası: Resimdeki farklı elmayı bulmak için en az 130 IQ gerekiyor