Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 26

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

Sadece en zekiler görebiliyor: Resimdeki farklı uçağı 12 saniyede bulmak için en az 130 IQ gerekiyor Çözebilenin IQ'su 120'den yüksek çıkıyor! Resimdeki farklı şemsiyeyi bulmak için dahi olmak gerek Sherlock Holmes'un çözemediği tek gizem! Resimdeki gizli 67 sayısını yalnızca dâhiler görebiliyor Deneyen 100 kişiden sadece 2'si buluyor! Resimdeki farklı çalar saati bulabilen dahi sayılıyor Resimde ilk gördüğün en büyük korkunu açığa çıkarıyor! Bu resimde kadın silüeti görenler... Geri sayım başladı: Yalnızca IQ'su 130'dan yüksek olanlar 5 gizli patlamış mısırı bulabiliyor Resimdeki farklı kar tanesini yalnızca yüksek IQ'su olanlar 16 saniyede buluyor! Büyüteçle bakan bile göremiyor! 974 sayıları içerisindeki gizli 972 sayısını bulan dahi sayılıyor Uyku kaçıran IQ testi: Resimdeki farklı kalemi yalnızca IQ'su 130 olanlar 10 saniyede buluyor Bir kartal kadar keskin gözler olanlar resimdeki gizli 206 sayısını 16 saniyede buluyor! Şimdiye dek çözebilen çıkmadı! Resimdeki farklı çocuğu ancak bir dahi 7 saniyede bulabiliyor Kendine güvenenler buraya! Resimdeki farklı hamburgeri 15 saniyede ancak üstün zekalılar buluyor Deneyen 100 kişiden yalnızca 3'ü çözebiliyor! Resimdeki farklı papağanı bulabilecek misiniz? Usta dedektifler çözemiyor! Resimdeki farklı minibüsü 8 saniyede bulanın IQ'su en az 130 çıkıyor IQ turnusolü zeka testi: Resimde anahtarlar içindeki zili yalnızca bir dahi 14 saniyede buluyor Bu test içinizdeki dâhiyi açığa çıkaracak: Zürafalar arasında gizlenen leoparı bulabilecek misiniz? Yalnızca bir dahi çözebilir! Resimdeki farklı meyve sepetini 11 saniyede bulan üstün zekalı çıkıyor İşte milyonları birbirine düşüren zeka testi: Resimdeki farklı motosikleti 14 saniyede bulanlar... Dünyanın ilk kişilik testi: Resimde ilk gördüğün hayvan karakterinin gizli yönlerini açıklayacak! Dünyanın en zor IQ testi: Optik illüzyonlu bu görselde farklı zürafayı 12 saniyede bulabilen dâhidir Sizi döndüğüne inandıran küpler! Aslında dönmüyorlar! Beyin yakan IQ testi: Sadece bir dahi uzaylı kafaları arasından farklı olanı 10 saniyede buluyor İşte IQ turnusolü bir zeka testi: Resimde gizlenmiş elmayı sadece yüksek IQ'su olanlar buluyor Bulaşık yıkayan iki küçük kız arasındaki 3 farkı sadece yüksek IQ'su olanlar 12 saniyede buluyor