Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 25

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

Sadece dâhiler görebiliyor! Resimdeki farklı kara kediyi 8 saniyede bulmak neredeyse imkansız IQ ölçen zeka bulmacası: Resimdeki farklı yavru köpeği 14 saniyede bulan dahi sayılıyor Dünyanın en zor optik illüzyon testi: Resimdeki farklı vazoyu 10 saniyede bulan dahi sayılıyor Dünyanın en zor zeka testi: Sadece bir dahi resimdeki farklı zımbayı 6 saniyede bulmayı başarıyor Dahi olmak yetmiyor! Deneyen 100 kişiden 99'unun yanıldığı bu testte farklı kardan adamı buldun mu? Sadece dâhiler çözebiliyor! Resimdeki farklı çizgili şekeri 7 saniyede bulan dahi sayılıyor İlk bakışta görenlerin IQ'su en az 120 çıkıyor! Resimdeki farklı fareyi bulan dahi sayılıyor Gerçek dâhiler aranıyor! Resimdeki farklı taksiyi 7 saniyede bulmak için en az 130 IQ gerekiyor Deneyen 100 kişiden 99'u başarısız oluyor! Resimdeki farklı şapkayı ancak bir dahi buluyor Beyin yakan IQ testi: Yalnızca yüksek IQ'su olanlar resimdeki farklı dondurma kasesini buluyor IQ turnusolü zeka bulmacası: Resimdeki farklı doğum günü pastasını 7 saniyede bulan dahi sayılıyor Yıllardır çözebilen olmadı! Resimdeki 55 sayıları içerisinde gizli 53 sayısını bulan dahi sayılıyor Akılları kurcalayan bir zeka testi: Resimdeki farklı mor çiçeği 10 saniyede bulanlar dahi sayılıyor Kartal kadar keskin gözlü dâhiler şıp diye buluyor: Resimdeki farklı tavşanı bulabilecek misiniz? Sadece 120'den yüksek IQ'su olanlar görüyor! Resimdeki atkılı penguenlerden farklı olanı buldun mu? Yalnızca 130'dan yüksek IQ'su olanlar buluyor! Resimdeki farklı tavuğu 10 saniyede bulabilir misin? Deneyenlerin yüzde 97'si başarısız oluyor! Resimdeki farklı Pikachu'yu sadece dâhiler buluyor Anaokulundaki karmaşa içinde gizli kalan portakalı sadece yüksek IQ'su olanlar 9 saniyede buluyor Beyin yakan zeka testi: Resimdeki farklı sayıyı ancak bir dahi 12 saniyede buluyor 40 yıllık manav bile ayırt edemiyor! Resimdeki farklı portakalı yalnızca dâhiler 10 saniyede buluyor Beynin sınırlarını zorlayan IQ testi: Resimdeki ters dönmüş arıyı 11 saniyede bulan dahi sayılıyor Bu testi çözmek gitar çalmaktan daha zor! Yalnızca bir dahi resimdeki farklı gitarı bulabiliyor Sadece 120 IQ üzerindekiler çözebiliyor! Resimdeki farklı sayıyı 7 saniyede bulan dahi sayılıyor Çözmek için dahi olmak gerekiyor! Bu resimdeki farklı sayıyı bulanların IQ'su 130'dan fazla çıkıyor