Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 28

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

İşte gizli dâhileri ortaya çıkaran test: Resimdeki farklı kalemi 11 saniyede bulan dahi sayılıyor! IQ'su 130 ve üzeri olanlar şıp diye buluyor! Cadılar Bayramı resmindeki lolipopu bulan dahi çıkıyor Bildiğiniz tüm optik illüzyonları unutun! Bu testi geçmek için en az 130 IQ'ya sahip olmak gerekiyor Bu testi yalnızca dâhiler 9 saniyede çözüyor: 93 sayıları arasındaki gizli sayıyı bulmak imkansız İşte yüksek IQ turnusolü test: 15 sayıları arasındaki gizli 51 sayısını bulabilecek misiniz? Bu test içinizdeki gizli dâhiyi açığa çıkarıyor: Resimdeki farklı atı bulmak için dahi olmak gerek! Kartal gözlü dâhiler 8 saniyede buluyor: Resimdeki farkı baykuşu görmek için yüksek IQ gerekiyor Jilet gibi keskin gözleri olan saniyesinde buluyor! Bu resimdeki farklı sayıyı bulabilecek misiniz? Rengarenk çiçekler içerisindeki sinek kuşunu yalnızca dâhiler 15 saniyede buluyor Yalnızca IQ'su 120 ve üzeri olanlar görüyor! Resimdeki farklı sayıyı 10 saniyede bulabilecek misin? Kartal kadar keskin gözü olanlar anında fark ediyor! Resimdeki farklı karıncayı bulabilecek misiniz? İşte yüksek IQ turnusolü bir zeka testi: Resimdeki farklı fareyi 12 saniyede bulabilecek misiniz? Gölette yaprakların içinde saklanan kaplumbağayı 7 saniyede bulan dahi sayılıyor! Bu resimde ilk ne görüyorsun? İlk gördüğün nesne aşktaki en büyük zaafını açığa çıkarıyor! Bir kartal kadar keskin gözleri olanlar anında görüyor! Farklı sayıyı 16 saniyede bulabilir misiniz? Tarihin en kafa karıştırıcı optik illüzyon testi: Deneyenlerin sadece %1'i gizli kurbağayı buluyor İşte yüksek IQ turnusolü bir zeka testi: Resimdeki farklı limonatayı 10 saniyede bulan dahi çıkıyor Bu testi deneyen her 100 kişiden yalnızca 1'i çözüyor! Resimdeki farklı küreği bulabilecek misiniz? Resimde ilk gördüğün kişiliğini yansıtıyor! Eğer ilk bakışta bir kelebek gördüyseniz... İşte yalnızca dâhilerin doğru çözebildiği test: Resimdeki farklı sayıyı 7 saniyede bulabilir misin? Yalnızca en zekiler resimdeki farklı yavru kediyi 9 saniyede buluyor! Yalnızca yüksek IQ'su olanlar doğru çözüyor! Resimdeki farklı sayıyı 10 saniyede bulabilecek misin? Sadece en zekiler bu testi çözebiliyor: Resimdeki gizli 189 sayısını 10 saniyede bulabilecek misin? İşte yüksek IQ turnusolü bir test: Yalnızca en zekiler farklı olan havluyu 12 saniyede buluyor