Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 27

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

Sadece yüksek IQ'su olanlar 16 saniyede zarlar ile dolu sayfada mantık hatasını buluyor IQ'su 130'dan yüksek olanlar anında görüyor! Resimdeki farklı kuşu 14 saniyede bulabilecek misiniz? Sadece gerçek bir dedektif çözebilir! Parkta saklanan salyangozu 20 saniyede bulanların IQ'su 130 İşte akılları karıştıran IQ testi: Resimdeki farklı ördeği 15 saniyede bulanlar dahi sayılıyor! IQ ölçer zeka testi: Resimdeki çalışan arabalar içerisinde farkı olanı bulan dahi sayılıyor Optik illüzyonlu IQ testi: Resimdeki farklı doktor görselini 13 saniyede bulan dahi sayılıyor Sadece IQ'su 130'dan yüksek olanlar görüyor! Resimdeki gülümseyen emojiyi 9 saniyede görebildin mi? Deneyenlerin yalnızca yüzde 1'i bu testi çözebiliyor! Resimdeki gizli köpeği bulabilecek misiniz? Kartal kadar keskin gözü olanlar anında görüyor! Resimdeki geyiği 10 saniyede bulan dahi çıkıyor Sadece bir dahi 7 saniyede çözebiliyor: Resimdeki gizli trafik dubasını bulabilecek misiniz? İşte IQ turnusolü bir dikkat testi: Resimdeki keçi ve at ikilisinin gerçek gölgesi hangisi? Sadece bir dahi çözebilir! Resimdeki farklı motoru 12 saniyede görebilenin IQ'su 130 çıkıyor Her 100 kişiden 99'unu yanıltan IQ testi: Resimdeki kap kekler arasındaki gizli kediyi buldun mu? İşte IQ turnusolü bir zeka bulmacası: Resimdeki farklı fili 10 saniyede bulan dahi sayılıyor Gizli dâhileri açığa çıkaran IQ testi: Resimdeki farklı treni bulanın IQ'su 120'den yüksek çıkıyor İşte akıllara durgunluk veren bir IQ testi: Resimdeki farklı fareyi 12 saniyede bulan dahi çıkıyor! Vadideki fotoğrafçıyı 7 saniyede bulanların IQ'su yüksek çıkıyor! Beynin sınırlarını zorlayan test: Yapraklar arasında gizlenen kaplumbağayı ancak dâhiler görebiliyor Resimdeki farklı zebrayı yalnızca IQ'su 120'den yüksek olanlar 11 saniyede buluyor Deneyen her 100 kişiden yalnızca 2'si çözebiliyor: Resimdeki farklı plaj topunu bulabilecek misiniz? Koyunlar tehlikede! Aralarına karışmış kurdu bulup onları kurtarmak için 5 saniyeniz var! Beyin yakan optik illüzyon testi: Bu resimdeki farklı sayıyı 15 saniyede bulabilecek misiniz? Çözmek için 120 IQ gerekiyor! Bu resimdeki farklı lotus çiçeğini sadece bir dahi 10 saniyede buluyor İşte kafanızı karıştıracak bir IQ testi: Resimdeki farklı tavşanı sadece dâhiler 14 saniyede buluyor