Optik illüzyon Haberleri - Sayfa 15

Optik illüzyon (görsel illüzyon) ya da göz yanılsaması, görsel olarak algılanan görüntüler ile nesnel gerçekliğin farklı olduğu durumlar için kullanılan terimdir.

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur. Temel olarak 3 tipi vardır: Değişmez optik illüzyonlar ile temsil ettiği nesnelerden farklı algılanan görüntüler oluşturulur, fizyolojik optik illüzyonlar gözlerin ve beynin belirli bir tür aşırı uyarılması (parlaklık, renk, boyut, konum, eğim, hareket) ile etki gösterir ve bilişsel illüzyonlar, bilinçsiz çıkarımlar sonucu oluşur.

Optik illüzyonlu zeka testi: Resimdeki farklı sürahiyi sadece dâhiler 5 saniyede bulmayı başarıyor Yüksek IQ turnusolü mantık bulmacası: Resimdeki farklı yaprağı sadece dâhiler 6 saniyede buluyor! Zihni zorlayan zeka bulmacası: Resimdeki farklı ahtapotu sadece yüksek IQ'su olanlar buluyor Bu resim kişiliğinin en karanlık yönünü ifşa edecek! Eğer resme bakınca önce kafatası gördüysen... Yüksek IQ turnusolü zeka testi: Resimdeki farklı mumu sadece gerçek dâhiler 7 saniyede buluyor Görmek için en az 125 IQ gerekiyor! Resimdeki farklı jöleyi sadece dâhiler 6 saniyede buluyor Kolay görünüyor ama çözmek neredeyse imkansız! Resimdeki farklı havucu ancak dâhiler buluyor Kafa karıştıran mantık testi: Resimdeki gülen kalemlerden farklı olanı bulmak için dahi olmak gerek Çözmek için üstün zekalı olmak gerekiyor! Sadece dâhiler resimdeki farklı can simidini buluyor Sadece en zekiler görmeyi başarıyor! Resimdeki gizli 434 sayısını bulmak için dahi olmak gerekiyor Dâhilerin gözünden asla kaçmıyor! Resimdeki farklı küçük kızı bulmak için en az 120 IQ gerekiyor Gerçek dâhiler saniyeler içinde çözüyor! Resimdeki farklı bereyi 5 saniyede bulan dahi sayılıyor Sadece üstün zekalılar görüyor! Resimdeki farklı kaskı 6 saniyede bulmak için dahi olmak gerekiyor Keskin gözlü dâhiler saniyesinde buluyor! Resimdeki farklı gülen yüzü 5 saniyede gören dahi çıkıyor İşte gerçek dâhiler için bir zeka testi: Resimdeki farklı şişeyi bulmak için bir dahi olmak gerek Sadece bir dahi ilk bakışta görebilir! Resimdeki farklı şapkayı 6 saniyede bulan dahi sayılıyor Kişiliğinin en gizli yönleri açığa çıkıyor! Bu resimde ilk kadın yüzünü görenlerin korktuğu şey... Her 100 kişiden 99'u yanlış buluyor! Resimdeki farklı dondurmayı 7 saniyede gören dahi sayılıyor İşte içinizdeki gerçek dâhiyi ortaya çıkaracak bir test! Resimdeki farklı kurbağayı gören dâhidir Sadece en zekiler saniyeler içinde gördü! Resimdeki farklı kediyi yalnızca dâhiler buluyor Deneyenlerin yüzde 1'i görebiliyor! Resimdeki farklı beşiği sadece dâhiler 9 saniyede buluyor İlk bakışta gördüğün nesne kişiliğini ele veriyor! Eğer bu resimde ilk kelebeği görenlerden isen... Sadece en zekiler doğru yanıta ulaşıyor! Resimdeki farlı kurabiyeyi 5 saniyede dâhiler buluyor Keskin gözlü dâhiler şıp diye buldu! Resimdeki farklı eldiveni bulmak için en az 130 IQ gerekiyor