Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 91

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji'den turuncu ve sarı kodlu uyarı! Bu illerde yaşayanlar dikkat Meteoroloji uyardı: Şiddetli fırtına geliyor İstanbul'da kar yağışı! İş çıkış saati yollar boş kaldı İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı Trakya'dan İstanbul yönüne tır ve kamyon geçişlerine izin verilmiyor Meteoroloji, AFAD, AKOM ve Valilik'ten peş peşe uyarı: Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın Vali Yerlikaya duyurdu: Yarından itibaren İstanbul'a girişleri yasaklandı AKOM'da kar fırtınası gündemi! İmamoğlu alınan tedbirleri açıkladı AFAD'tan 37 il için kritik uyarı! "Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın" Meteoroloji’den kar yağışı uyarısı Valilik duyurdu: Eğitime 4 gün ara verildi İstanbul'da kar yağışı yeniden etkisini göstermeye başladı! Bu geceye dikkat İstanbul'a beklenen kar geldi İstanbul'da perşembe ve cuma günü için çağrı Meteoroloji uyardı! Yurt genelinde yoğun kar yağışı bekleniyor Valilikten 'olumsuz hava' uyarısı! Tedbirleri bir bir açıkladılar Meteoroloji'den kar ve sağanak uyarısı İstanbul, beklenen yoğun kar yağışı için teyakkuza geçti Meteoroloji il il uyardı! Çok kuvvetli yağışlar geliyor İstanbul teyakkuzda! AFAD'da toplantı "Son 35 yılın en güçlüsü olacak" denilen kar, kapıya dayandı! Meteoroloji uyardı! Balkanlardan gelen soğuk hava nedeniyle sıcaklıklar 10 derece düşecek İstanbul'da 1987 kışında ne kadar kar yağdı? İstanbul'da 1987 kışı nasıldı? Meteoroloji duyurdu! Kar yağışı uyarısı yapıldı, o günlere dikkat çekildi