Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 93

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Meteoroloji 5 günlük hava durumu raporunu yayınladı! Balkanlar’dan kar geliyor Meteoroloji bölge bölge uyardı! Sel, fırtına, çığ... Meteoroloji'den yurt geneli için flaş uyarı: Kuvvetli geliyor Meteoroloji'den 3 bölge için flaş uyarı! Fırtına ve kuvvetli yağış geliyor Meteoroloji'den fırtına uyarısı! Bölge bölge uyardı Meteoroloji il il açıkladı! 3 güne dikkat edin! Meteoroloji'den İstanbul da dahil birçok il için uyarı! Kuvvetli yağışlar geri geliyor Meteoroloji saat verdi! Kuvvetli yağışa dikkat Meteoroloji'den 11 il için flaş uyarı! Yarın sabah saatlerinde başlıyor Meteoroloji gün verip, uyardı! Kuvvetli yağışlar geliyor Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı! Meteoroloji uyardı: Salı gününe dikkat Meteoroloji'den flaş uyarı! Tam 5 gün boyunca sürecek Meteoroloji gün vererek uyardı: Kuvvetli yağışlar geri geliyor Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı Meteoroloji tek tek saydı ve uyardı: Cumartesi gününe dikkat! İstanbul'da yağmur trafiği etkiledi Meteoroloji'den hafta sonu için kuvvetli sağanak uyarısı Şiddetli fırtına nedeniyle yüz binlerce hane elektriksiz kaldı Meteoroloji'den çok önemli uyarı! Yurdun birçok bölgesi risk altında Meteoroloji uyardı: Yeniden geliyor... Meteoroloji, bölge bölge uyardı: Karla karışık yağmur ve sağanak geliyor! Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji uyardı Meteoroloji güncel raporu açıkladı! 25 ilde kar yağışı bekleniyor, Ege'de sıcaklıklar yükseliyor