Meteoroloji Genel Müdürlüğü Haberleri - Sayfa 89

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye için hava durumu tahminleri ve uyarıları yapan bir devlet kuruluşudur. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlıdır.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kuruluşu, 12 Kasım 1925'te Etlik'te kurulan Rasâdât-ı Cevviye Müessesesi'dir.
İlerleyen dönemlerde meteorolojik hizmetlerin tek elden ve düzenli bir şekilde yürütülmesi istenmiş ve 10 Şubat 1937'de 3127 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olarak Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, o zamanki adıyla Meteoroloji Umum Müdürlüğü kurulmuştur.

15 Mayıs 1957'de 6967 sayılı kanunla kuruluş Tarım Bakanlığı'na bağlanmıştır. 8 Ocak 1986'da da 3524 sayılı kanunla bugünkü adını almıştır.

Doğu Ekspresi ile yolculuğa 'kar' engeli Bozcaada ve Gökçeada feribot seferlerine 'fırtına' engeli İstanbul'da yollar karla kaplandı! Kimi güçlükle ilerledi kimi yolda kaldı İstanbul Valiliği'nden motokurye açıklaması İstanbul bir kez daha kara teslim! Kentte bazı mahalle yolları kapandı Büyükçekmece'de kar bulutlarının geçiş anı büyüledi Bünyamin Sürmeli'den Bolu Dağı uyarısı Meteoroloji tek tek saydı! Yoğun kar fırtınası uyarısı Beklenen kar geldi! Yollar buz pistine döndü Hafta sonu hava nasıl olacak? Sadece o bölgede kar yok! Kar yağışı ne kadar sürecek? Ne zaman havalar ısınacak? Hafta sonu hava nasıl olacak? Eğitime ara verilen iller! İstanbullular güne kar yağışı ile uyandı Meteoroloji'den İstanbul'a yeni kar yağışı uyarısı! Hafta sonuna kadar sürecek Meteoroloji güncel haritayı paylaştı! İstanbul'da kuvvetli kar yağışı AKOM, AFAD ve Meteoroloji peş peşe uyardı! İstanbul'da kar korkusu trafiği kilitledi İstanbul için peş peşe uyarılar İstanbul'da yarın okullar tatil mi? 18 Mart Cuma İstanbul'da okullar tatil mi? Neredesin bahar? | 'Tamamen ortadan kaybolması...' Meteoroloji'den İstanbullulara kritik kar yağışı uyarısı! Pazar gününe kadar sürecek Meteoroloji'den flaş uyarı: Yeni bir soğuk hava dalgası ve kar yağışı geliyor Meteoroloji'den soğuk ve yağışlı hava uyarısı İstanbul'da 5 günlük kar yağışı haritaya yansıdı Meteoroloji tarih ve gün verdi! Yeni kar yağışı geliyor